Argentinië schrapt Figueroa van WK-lijst

Luciano Figueroa ligt er zeker zes maanden uit en mist daardoor het WK komende zomer in Duitsland. De Argentijnse spits van River Plate heeft zijn kruisband gescheurd en moet onder het mes.

Argentinië schrapt Figueroa van WK-lijst

Figueroa liep de blessure op tegen Estudiantes toen zijn volle gewicht op zijn linkerbeen stond en hij zich verdraaide. Naast de kruisband is ook zijn meniscus beschadigd.

De 24-jarige aanvaller was juist naar zijn vaderland teruggekeerd om zijn plek in de nationale ploeg te heroveren. Omdat hij niet veel speelde bij Villarreal, dacht hij bij River een betere kans te hebben om indruk te maken op bondscoach José Pekerman.

Figueroa speelde vijftien interlands voor Argentinië en scoorde daarin negen keer. Zijn laatste optreden in de nationale ploeg was op 29 juni 2005, toen de Argentijnen met 4-1 onderuitgingen in de finale van de Confederations Cup tegen Brazilië.

Op het WK is Argentinië één van de tegenstanders van het Nederlands elftal. Ivoorkust en Servië en Montenegro completeren Groep C. Oranje speelt in de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië.

Bekijk hier al onze video's