Argentijnse doelman heeft speciale 'Messi-clausule' in contract

Reacties

Doelman Nahuel Guzman van het Mexicaanse Tigres heeft een clausule in zijn contract laten opnemen die hem in staat stelt per direct te vertrekken naar Newell's Old Boys zodra Lionel Messi voor die club heeft getekend.

Argentijnse doelman heeft speciale 'Messi-clausule' in contract
© Pro Shots

Dat heeft de 34-jarige sluitpost laten weten aan Tyc Sports. Guzman doorliep de jeugdopleiding van Newell's Old Boys en speelde jarenlang in het eerste van de Argentijnse club. Ook Messi behoorde tot de jeugdopleiding van de club uit Rosario, maar de dribbelaar werd in 2000 al opgepikt door Barcelona.

'Toen ik dit voorstel deed aan Tigres hapten ze meteen toe', aldus Guzman, die tijdens enkele interlands samenspeelde met Messi. 'De enige manier waarop ik, ondanks een doorlopend contract, kan terugkeren bij Newell's Old Boys is als Messi er ook tekent. Het zou fantastisch zijn als het gebeurt, hoewel het lastig is voor te stellen.'

De afgelopen jaren duikt zo nu en dan het gerucht op dat Messi zijn voetballoopbaan graag zou willen afsluiten bij Newell's Old Boys. Barcelona is er vaak snel bij om een einde te maken aan die speculaties.

'Messi is een one-club man', zei Barcelona-preses Josep Maria Bartomeu daar vorig jaar nog over. 'Het is meer dan alleen wat hij op het veld doet. Zijn liefde voor de club en onze liefde voor hem zullen altijd voortduren. We willen dat Messi voor altijd bij Barcelona blijft. Als speler en daarna.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.