Argentijns voetbalsprookje krijgt vervolg: wereldgoal vanaf eigen helft

Reacties
Argentijns voetbalsprookje krijgt vervolg: wereldgoal vanaf eigen helft
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Argentinië tekent zich steeds meer een voetbalsprookje af. Atlético Tucumán was vorig seizoen nog voorlaatste in de Argentijnse Primera División, maar staat nu na vijftien speelrondes aan de leiding. De koppositie werd in de nacht van dinsdag of woensdag vastgehouden na een 4-0 thuiszege op Barracas Central.

Het hoogtepunt van de avond in Estadio Monumental José Fierro was diep in de blessuretijd van de tweede helft, toen de overwinning al lang en breed binnen was voor de stuntploeg. Na een afgeslagen corner van Barracas besloot middenvelder Mateo Coronel van ver voor de middenlijn uit te halen en zag zijn wonderschone inzet over de keeper in het doel vliegen. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Of het 119-jarige Atlético Tucumán dit seizoen voor het eerst kampioen van Argentinië gaan worden, moet blijken. Er staan nog twaalf speelrondes op het programma. Ruim tien jaar geleden was de club nog actief op het derde niveau in Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.