Arbitrage wekt woede in Leipzig: 'Leek of hij handtekening Neymar wilde'

Reacties

Andreas Ekberg heeft zich woensdag de woede van RB Leipzig op de hals gehaald. De Zweedse arbiter wekte volgens de Duitsers de indruk de sterren van Paris Saint-Germain voor te trekken.

Arbitrage wekt woede in Leipzig: 'Leek of hij handtekening Neymar wilde'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 2
PSG
PSG

RB Leipzig-trainer Jesse Marsch zag in het Champions League-duel een bevestiging van zijn vermoeden: scheidsrechters zijn te veel onder de indruk van het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. 'Ik maak vaak mee dat de grote ploegen veel respect krijgen van de arbitrage, maar dat geldt vaak niet voor de kleinere clubs', zei Marsch na het 2-2 gelijkspel.

Ekberg maakte zich daar volgens de coach ook schuldig aan. 'Op veel momenten in de wedstrijd leek het alsof de scheidsrechter na het duel een handtekening van Neymar wilde', zei Marsch. 'Ik weet ook wel dat het geweldig is om hier Neymar, Ángel Di María en Kylian Mbappé in actie te zien. Het zijn ook geweldige spelers, maar we moeten wel kunnen zeggen dat het allemaal eerlijk is verlopen.'

Leipzig werd in de slotfase op advies van de VAR een strafschop toegekend. Die Bullen voorkwamen vanaf de stip een nederlaag. 'De tweede strafschop was overduidelijk, maar hij had de VAR nodig om daadwerkelijk naar de stip te wijzen. Zonder hulp was die penalty hoe dan ook nooit gegeven', keek Marsch terug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.