Arbiter zorgt voor verbazing bij Feyenoord - NEC: 'Rood is heel zwaar'

Reacties

Marciano Vink en Pierre van Hooijdonk hebben weinig begrip voor de rode kaart die Iván Márquez kreeg in de slotfase van de eerste helft tussen Feyenoord en NEC. De verdediger van NEC haalde Santiago Giménez neer in het strafschopgebied.

Arbiter zorgt voor verbazing bij Feyenoord - NEC: 'Rood is heel zwaar'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Edwin van de Graaf deelde een gele kaart uit, maar keek op advies van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis nog eens naar de beelden. Vervolgens greep hij naar de rode kaart, tot verbazing van Vink. 'Ik dacht oprecht dat hij ging kijken of het erbinnen of erbuiten was, niet of het een gele of rode kaart moest zijn. Dat dit een penalty is, daar kan ik mee leven. Maar hier rood voor geven? Dat vind ik wel heel zwaar.'

Vink wees erop dat rechtsback Bart van Rooij zich vlak bij de situatie bevond. 'Als die hier een sliding inzet, dan kan hij ook nog iets blokken. In mijn optiek is het dus geen doorgebroken speler. Geel was hier voldoende.' Van Hooijdonk was het daar 'helemaal mee eens', maar plaatste wel een kanttekening: hij vond Márquez klungelig te werk gaan.

'Als je afgelopen zondag bij Feyenoord – Ajax Álvarez op zijn plaat zag gaan na een kapbeweging van Giménez naar zijn sterke linkerbeen… Dat moet onderhand toch wel een beetje bekend zijn in de voetbalwereld', zei de voormalig aanvaller van Feyenoord. 'Als je zo instapt, zodat zijn linkerbeen helemaal vrijkomt, en er aan de rechterkant iemand aankomt… Ik vind dat heel slecht. Maar ik vond het zeker geen rode kaart.'

Feyenoord kreeg na de overtreding een penalty, die werd benut door Orkun Kökçü. De aanvoerder zorgde daarmee voor de 2-0. Eerder in de wedstrijd had Javairô Dilrosun de score al geopend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.