Arbiter redt Chelsea in slotfase, Liverpool geeft Jol pak slaag

Chelsea is in eigen huis ontsnapt tegen West Bromwich Albion. In de extra tijd maakte het elftal van trainer José Mourinho de gelijkmaker. Liverpool tikte het Fulham van manager Martin Jol van de mat.

Chelsea – West Bromwich Albion 2-2
De jubileumwedstrijd van Chelsea-manager José Mourinho is uitgelopen op een teleurstelling. De Portugees werd door West Bromwich Albion in zijn honderdste officiële thuiswedstrijd voorThe Blues getrakteerd op een gelijkspel, waarmee hij goed weg kwam. Daarmee toonde de ploeg van manager Steve Clarke opnieuw aan een lastig te nemen horde te zijn voor de traditionele top van Engeland.

Eerder dit seizoen verslikte Manchester United (2-1) zich al in West Bromwich en zaterdag was het de beurt aan Chelsea, dat via Samuel Eto'o nog wel op voorsprong kwam. De Kameroener tekende vlak voor rust de eerste treffer aan, maar moest toezien hoe de bezoekers in de tweede helft brutaal op voorsprong kwamen. Waar Shane Long na een uur de gelijkmaker voor zijn rekening nam, leek Stéphane Sessegnon even later de eindstand op Stamford Bridge aan te tekenen: 1-2.

Doelman Petr Cech verkeek zich op de inzet van Sessegnon, wiens treffer uiteindelijk niet voldoende bleek voor de drie punten. Met name de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam was discutabel. Scheidsrechter Lee Probert gaf Chelsea een strafschop na een valpartij van Ramires. Vanaf elf meter benutte Eden Hazard de op het oog makkelijk gegeven penalty, waarmee hij ver in de blessuretijd (96ste minuut) de eindstand bepaalde: 2-2.

Liverpool – Fulham 4-0
Liverpool heeft Fulham-manager Martin Jol op Anfield Road een pijnlijke nederlaag bezorgd. The Reds waren een klasse beter dan The Cottagers en wonnen verdiend met 4-0. Fulham-keeper Maarten Stekelenburg viste in de 23ste minuut voor de eerste keer de bal uit het net. Na een vrije trap van Steven Gerrard kopte Fernando Amorebieta de bal in zijn eigen doel. Drie minuten later maakte Martin Skrtel er al 2-0 van met een kopbal uit een hoekschop van Gerrard. Nog voor rust zette Luis Suarez (foto onder) de thuisploeg op 3-0, door na een steekbal van Jordan Henderson de bal onder zijn oud-ploeggenoot Stekelenburg te schuiven.

In de tweede helft ging Liverpool op jacht na een grote zege. Mede dankzij enkele reddingen van Stekelenburg kwam de thuisploeg na rust echter slechts eenmaal tot scoren. In de 54ste minuut bepaalde Suarez de eindstand op 4-0. Dat was alweer het achtste doelpunt van Suarez in de competitie, waarmee hij gedeeld topscorer is. Door deze overtuigende zege verkleint Liverpool het gat naar koploper Arsenal tot twee punten. The Gunners gaan zondag op bezoek bij Manchester United.

Southampton - Hull City 4-1
Southampton is na de klinkende overwinning op Hull City de verrassende nummer drie van de Premier League. De formatie van manager Mauricio Pochettino, die de Nederlander Jos Hooiveld de hele wedstrijd op de bank hield, boekte alweer de zesde winstpartij van dit seizoen. Bij rust had de thuisploeg al een comfortabele 3-0 voorsprong op de borden staan, dankzij doelpunten van Morgan Schneiderlin, Rickie Lambert en Adam Lallana. Yannick Sagbo deed na rust namens Hull wat terug, waarna Steven Davis de einstand op 4-1 bepaalde voor Southampton.

Aston Villa - Cardiff City 2-0
Leandro Bacuna is belangrijk geweest voor Aston Villa. De Nederlander, die deze zomer overkwam van FC Groningen, zette Aston Villa een klein kwartier voor tijd op voorsprong tegen Cardiff City. Hij schoot, net als eerder tegen Manchester City (3-2 winst), een vrije trap tegen de touwen. Daarna zorgde Libor Kozak voor een 2-0 eindstand. Zowel Ron Vlaar (hele wedstrijd) als Karim El Ahmadi (gewisseld) begonnen in de basisopstelling van Aston Villa.