Arbiter geeft fout toe: rode kaart Balotelli mogelijk geschrapt

Reacties

Het is een mooie dag voor Mario Balotelli. Eerst sloot bondscoach Giampiero Ventura niet uit de 26-jarige spits in de toekomst weer op te roepen voor Italië, nu heeft scheidsrechter Olivier Thual bovendien toegegeven een fout te hebben gemaakt door de aanvaller van Olympique Nice met rood van het veld te sturen.

Arbiter geeft fout toe: rode kaart Balotelli mogelijk geschrapt

Balotelli kreeg zondag in het competitieduel met Lorient een tweede gele kaart voor iets wat moest doorgaan voor een opstootje met Steven Moreira. Eerder was Super Mario al op de bon gegaan toen hij na zijn doelpunt zijn shirt had uitgetrokken. Die beslissing was terecht, maar de tweede zorgde voor veel onbegrip. Pascal Garibian, de Franse scheidsrechterbaas, begrijpt dat.

'Olivier Thual heeft de wedstrijd teruggekeken. Ook hij is tot de conclusie gekomen dat hij de twee gele kaarten (voor Balotelli en Moreira, red.) te snel trok en dat ze niet hadden moeten worden gegeven. De scheidsrechter is bereid een officiële verklaring af te leggen voor de tuchtcommissie. Dan is het oordeel verder aan hen.'

De kans is dus groot dat de rode kaart van Balotelli wordt geseponeerd. In dat geval kan de weer opgeleefde Italiaanse aanvaller op 14 oktober gewoon in actie komen in de belangrijke competitiewedstrijd tegen Olympique Lyon. De verwachting is dat de tuchtcommissie donderdag uitspraak doet over de kwestie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.