Aragonés: 'Was geen overtreding op Henry'

'Twee fouten betekenen twee doelpunten', treurde Luis Aragonés na de 3-1 nederlaag die Spanje opliep tegen Frankrijk. De Spaanse bondscoach baalde ook van de manier waarop de beslissende goal van Patrick Vieira tot stand kwam.

'Als spelers alles geven wat ze hebben, dan kan ik ze niets verwijten. Maar twee fouten betekenen twee goals. We moeten van deze les leren. In deze selectie hebben we erg jonge spelers die moeten leren van duels als deze.'

'We hebben een erg gelijkopgaande wedstrijd gespeeld. In de eerste helft hadden wij iets meer de bal en iets meer kansen, maar na de 1-1 van Ribery kregen we het moeilijker', noemde Aragonés het keerpunt in de achtste finale.

'In de tweede helft hebben we twee fouten gemaakt bij de tweede en derde goal, alhoewel de tweede tot stand kwam na een overtreding die er geen was', wees Aragonés naar de valpartij van Thierry Henry, die de inleiding vormde voor de 2-1 van Patrick Vieira. 'Het was een belangrijke vergissing.'

Wel prees Aragonés zijn tegenstander. 'Het is een ploeg met geweldige spelers die weet hoe de strijd aan te gaan. Wij waren niet attent en maakten een tactische blunder bij de goal van Ribery, die van buiten naar binnen was ontsnapt. We misten nog de klasse om te blijven voetballen en toch de 1-0 voorsprong vast te houden.'