'Aragonés moet afwijken en kiest Fabregas of Güiza'

Luis Aragonés moet voor het eerst afwijken van de vaste elf die hij in vier van de vijf wedstrijden op het EK tot nog toe de wei instuurde. Door de vrijwel zekere afwezigheid van aanvaller David Villa, is er een plaats vrij.

'Aragonés moet afwijken en kiest Fabregas of Güiza'

'Als een ploeg goed speelt en resultaten behaalt, en er zijn geen geblesseerden of geschorsten, waarom zou je dan veranderingen aanbrengen', verdedigde de Spaanse bondscoach deze week zijn standvastigheid.

Alleen in het laatste groepsduel tegen Griekenland, toen Spanje al zeker was van plaatsing, gooide Aragonés zijn team volledig om.

Nu moet Aragonés alsnog een knoop doorhakken. Gaat hij dezelfde bezetting houden, dus met een echte aanvaller rondom Fernando Torres, of versterkt hij het middenveld en laat hij de creatieve geesten aansluiten bij de diepste man.

'Ik heb nog niets besloten', verzekerde Aragonés een dag voor de finale van het EK tegen Duitsland. 'Het kan weer uidraaien op twee spitsen.' In dat geval lijkt Daniel Güiza de aangewezen man om in de basis te beginnen. De aanvaller scoorde al twee keer en zorgt voor dreiging in de diepte.

Wordt het scenario twee, dan staat Francesc Fabregas er vanaf het eerste fluitsignaal in. De spelmaker van Arsenal viel al vier keer in en liet telkens een uitstekende indruk achter.

In de halve finale kreeg Spanje de wedstrijd in handen nadat Fabregas zich nadrukkelijk met het spel bemoeide. 'In de tweede helft tegen Rusland hebben we sensationeel knap de bal in bezit gehouden', prees Aragonés zijn team met Fabregas in de ploeg. Doel: Casillas

Verdediging: Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila

Middenveld: Senna, Silva, Xavi, Iniesta

Aanval: Fernando Torres, Güiza Doel: Casillas

Verdediging: Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila

Middenveld: Senna, Silva, Xavi, Iniesta, Fabregas

Aanval: Fernando Torres

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen