Aouar volgt voorbeeld Aït-Nouri, Algerije blijft lobbyen in Ligue 1

Reacties

Houssem Aouar kiest voor een interlandcarrière bij Algerije. Met dat nieuws trad Djahid Zefizef vrijdag naar buiten. De voorzitter van de Algerijnse voetbalbond hoopt binnen afzienbare tijd nog een speler uit de Ligue 1 te overtuigen.

Aouar volgt voorbeeld Aït-Nouri, Algerije blijft lobbyen in Ligue 1
© Pro Shots

Als kind van Algerijnse ouders groeide Aouar op in een banlieue van Lyon. Daar kreeg Olympique Lyon hem op tienjarige leeftijd in de smiezen. Bij de Franse topclub groeide hij uit tot jeugdinternational en A-international, maar het blijft bij die ene vriendschappelijke interland tegen Oekraïne. Omdat een serieuze kans uitblijft, wijkt Aouar uit naar Algerije. Zefizef zei vrijdag bij Channel 3 dat Aouar zijn woord heeft gegeven.

Dat is goed nieuws voor de Algerijnse bond, die eerder deze week ook Rayan Aït-Nouri van Wolverhampton Wanderers wist te overtuigen. Amine Gouiri moet de volgende speler in dat rijtje worden. Gouiri komt net als Aouar uit de jeugdopleiding van Lyon, maar brak pas definitief door bij OGC Nice. Het is nog niet duidelijk of de 22-jarige aanvaller open staat voor een interlandcarrière bij het land van zijn vader.

Spelersprofiel

H. Aouar


Geboortedatum:
30 juni 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Lyon
Nationaliteit
Algerije
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
AS Roma
Nationaal team:
Algerije
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.