Antwi pas de tweede Nederlander ooit in Egyptische Premier League

Reacties

Rodney Antwi vervolgt zijn carrière bij Wadi Degla FC. De Egypische Premier League-club betaalt 175.000 euro om de aanvaller voor de rest van het seizoen te huren van Tsarsko Selo en kan hem daarna voor nog eens 75.000 euro definitief overnemen.

Antwi pas de tweede Nederlander ooit in Egyptische Premier League
© Pro Shots

Het is de bedoeling dat die optie ook daadwerkelijk wordt gelicht, Antwi heeft al een akkoord bereikt over een contract tot medio 2023. De 24-jarige vleugelspits, die afgelopen zomer FC Volendam nog verruilde voor Trarsko, wordt na Sidney Schmeltz pas de tweede Nederlander ooit op het hoogste niveau van Egypte.

'Vanaf dag één was Wadi Degla FC zeer geïnteresseerd. Rodney had meerdere opties, waaronder Zuid-Korea, maar het plan dat deze club met hem had en het vertrouwen dat zij in hem uitspraken was zeer overtuigend', vertelt zaakwaarnemer Ouanis Akachar van Pure Sportsmanagement. 'Daarom gaat Antwi dit avontuur aan.'

Antwi gold in zijn jeugdjaren als een groot talent bij FC Utrecht, waar hij tot vier Eredivisie-wedstrijden kwam. Daarna verkaste de aanvaller naar FC Volendam, om afgelopen zomer te kiezen voor een Bulgaars avontuur. Bij Tsarski Selo groeide Antwi uit tot een ware sensatie. Met negen doelpunten staat hij tweede op de topscorerslijst in Bulgarije.

Zaakwaarnemer Ouanis Akachar met Rodney Antwi in Egypte.
Zaakwaarnemer Ouanis Akachar met Rodney Antwi in Egypte.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.