Antwerp bekert overtuigend door na rigoureuze ingreep Van Bommel

Antwerp FC staat in de kwartfinale van De Beker van België. De ploeg van Mark van Bommel moest daarvoor in eigen huis een 0-2 achterstand op Charleroi goed zien te maken. Uiteindelijk werd het liefst 5-2.

Antwerp
Antwerp
5 - 2
Sporting Charleroi

Van een leien dakje ging het woensdagavond zeker niet voor Antwerp, dat met de Nederlanders Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp aantrad. Vincent Janssen begon op de bank. Het liep in de eerste helft voor geen meter bij Antwerp, zo zag ook Van Bommel. Hij voelde zich genoodzaakt in te grijpen omdat Charleroi na een half uur spelen al op een 0-2 voorsprong stond. De Nederlander wisselde na veertig minuten drie keer, als signaal naar de rest dat ze uit een ander vaatje moesten tappen. Wijndal was een van de slachtoffers.

De goal van Chidera Ejuke (ex-sc Heerenveen) vlak voor rust was het begin van een indrukwekkende comeback. Donderspeech in de rust of niet, Antwerp trok de boel in de tweede helft recht. Na een klein uur spelen stond het dankzij George Ilenikhena 2-2, waarmee de schade gerepareerd was. De 3-2 was van Nederlandse makelij en viel kort nadat Charleroi zelf een kans op 2-3 liet liggen. Ekkelenkamp bediende invaller Janssen, die koelbloedig afrondde en Antwerp daarmee de voorsprong bracht. Na de 4-2 van Ejuke was de wedstrijd beslist.

Het meest noemenswaardige doelpunt van de avond was de 5-2 van Janssen, die een terugspeelbal van de keeper ontfutselde en zo zijn tweede goal maakte, waarmee hij de overwinning van Antwerp nog wat extra glans gaf.

Club Brugge
Club Brugge
4 - 0
Zulte Waregem

Ook Club Brugge staat in de kwartfinale van de beker. De huidige nummer vijf van België won overtuigend van eersteklasser Zulte Waregem, waar Ruud Vormer tegen zijn oude club speelde. Andreas Skov Polsen en Igor Thiago waren de doelpuntenmakers. Beide spelers scoorden twee keer.