Antony voor derde keer op rij niet opgeroepen bij Brazilië

Reacties

Ook bondscoach Dorival Júnior, die deze maand debuteert als bondscoach van Brazilië, ziet het voorlopig niet zitten in Antony. De ex-Ajacied maakt geen goed seizoen door bij Manchester United en mist drie interlandperiodes op rij.

Antony voor derde keer op rij niet opgeroepen bij Brazilië
© Pro Shots

Antony brak als speler van Ajax door bij het nationale elftal van Brazilië, maar speelde sinds zijn vertrek naar Engeland slechts zeven interlands. Bij dat aantal blijft het voorlopig, tenzij er door blessuregevallen een tweede kans komt voor de rechtsbuiten. Dorival Júnior geeft de voorkeur aan andere aanvallers voor de komende interlandperiode.

Gabriel Martinelli (Arsenal), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrigo (Real Madrid), Sávio (Girona) en Vinícius Júnior (Real Madrid) zijn de vleugelspelers die zijn opgeroepen. Mogelijk krijgt Antony nog een kans, omdat Richarlison volgens zijn werkgever enkele weken afwezig is met een blessure. Het team van Brazilië komt eind maart bij elkaar.

Antony werd september vorig jaar voor het laatst opgeroepen voor Brazilië, maar hij raakte zijn plek in de voorselectie kwijt na beschuldigingen van huiselijk geweld. Antony was enkele dagen afwezig bij Man Utd om die aanklachten aan te vechten in zijn thuisland. Dat de buitenspeler deze interlandperiode ook moet missen, zal hem pijn doen. Brazilië treft in maart met Engeland en Spanje twee toptegenstanders in Europa. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.