Antony oogst meteen lof, Hasselbaink noemt Eriksen viermaal 'zwak'

Reacties

Antony oogst lof met zijn doelpunt tegen Arsenal. De aanvaller van Manchester United opende de score na 35 minuten spelen. In de studio van Sky Sports is Roy Keane goed te spreken over het doelpunt, maar gaat het vooral over een afgekeurde treffer van Arsenal.

Antony oogst meteen lof, Hasselbaink noemt Eriksen viermaal 'zwak'
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Keane noemt de 1-0 'echt een goed doelpunt'. 'Wat een start voor Antony. Een fantastisch begin van zijn Manchester United-carrière', aldus de analist. In de studio van Viaplay reageerde Nigel de Jong op het doelpunt van Antony. Hij sprak van een 'droomdebuut'. 'Zeker tegen een ploeg als Arsenal. Een fantastisch debuut voor hem. We moeten eerlijk zeggen dat we weinig van hem hebben gezien, maar dit was een fantastische goal.'

Paul Merson, die tussen 1985 en 1997 uitkwam voor Arsenal, vindt echter dat de Londenaren 'een punt' hebben met hun onvrede over een afgekeurd doelpunt van Gabriel Martinelli bij een 0-0 stand. 'Eriksen ging makkelijk naar de grond. Ik denk dat ze geluk hebben gehad', zei Merson bij Sky Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martinelli werd in de elfde minuut gelanceerd door Bukayo Saka, hield Diogo Dalot van zich af, dook op voor doelman David de Gea en vond de rechterhoek. De videoscheidsrechter riep arbiter Paul Tierney echter naar het scherm. Het balbezit van Arsenal ontstond door een duw van Martin Ødegaard aan Christian Eriksen en na het zien van de beelden oordeelde Tierney dat er sprake was van een overtreding.

'Ik vind het ridicuul', zei de Nederlandse analist Jimmy Floyd Hasselbaink. 'Ik vind het geen overtreding. De scheidsrechters hebben aangegeven meer te zullen toestaan. Ja, er was contact. Eriksen is zwak daar, zwakker dan de andere speler. Ødegaard maakt geen contact met de bal, maar je mag contact hebben met spelers. Hij is zwak. Hij valt neer. Hij is zwak hier. Het is geen overtreding.' Keane noemde het besluit ook 'makkelijk'. 'Wat United helpt, is dat Ødegaard de bal niet raakt.'

'In onze tijd was dit geen overtreding, maar nu wel. Veel spelers doen het: neergaan als ze geraakt worden. Ik houd er niet van', vulde Keane aan. Hasselbaink reageerde: 'Hij trapt hem niet. Hij komt in contact met de speler. Dat is toegestaan. Waarom is dat een vrije trap?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.