Angstig Spanje wint, Noord-Ieren op koers

Spanje-Denemarken 2-1

Angstig Spanje wint, Noord-Ieren op koers

Spanje behaalde in Madrid het resultaat dat het zo nodig had. De ploeg van bondscoach Luis Aragonés overtuigde nauwelijks tegen tien Denen, maar hield wel voldoende over om nipt te winnen en weer mee te doen om de twee EK-tickets in Groep F.

Denemarken kwam al na twintig minuten met een man minder te staan. Niclas Jensen kreeg in twee minuten twee gele kaarten en moest dus inrukken. Spanje profiteerde nog voor rust. Fernando Morientes speelde zich eerst knap vrij om vervolgens laag raak te schieten en daarna bleef David Villa koelbloedig oog in oog met Thomas Sorensen.

Spanje maakte het zichzelf na de pauze lastig door op te houden met aandringen. De Denen leefden daardoor op en kwamen in ondertal terug in de wedstrijd. Michael Gravgaard kopte de 2-1 binnen uit een lange inworp voor het doel van Iker Casillas. De mannen van Morten Olsen probeerden nog langszij te komen, maar slaagden daar niet in.

Met de tweede zege in vier duels heeft Spanje één verliespunt achterstand op nummer twee Noord-Ierland. Ook de Denen staan er relatief nog kansrijk voor.

Liechtenstein-Noord-Ierland 1-4Noord-Ierland lijkt voor het eerst sinds 1986 kans te maken zich te plaatsen voor een eindtoernooi. In de tweede helft liep de ploeg van bondscoach Lawrie Sanchez over Luxemburg heen. David Healy maakte toen een hattrick, zijn tweede al in deze EK-kwalificatiereeks. De Noord-Ieren staan nu tweede achter Zweden, al voelen ze de hete adem van Denemarken en Spanje in de nek.

Bekijk hier al onze video's