Angst regeert op Het Kasteel: acties Ødegaard schrale troost

Reacties

Op Het Kasteel hebben Sparta Rotterdam en SC Heerenveen met 0-0 gelijkgespeeld. Bij beide ploegen was de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Alleen Martin Ødegaard onttrok zich af en toe aan de malaise.

Angst regeert op Het Kasteel: acties Ødegaard schrale troost

De belangen waren bekend voorafgaand aan het duel. SC Heerenveen had al vier duels op rij verloren en was wel weer aan een succesje toe. Voor Sparta was het al langer bekend dat het dit seizoen punten sprokkelen wordt.

In de eerste helft bleven grote kansen lang uit. De Friezen, met Warner Hahn weer terug onder de lat, kregen de betere kansen. Ødegaard opende het bal met een schotje en zou ook in het vervolg veel betrokken zijn bij de aanvallen van de bezoekers.

Halverwege het eerste bedrijf meldde ook Sparta zich voorin. Een poging van Deroy Duarte ging voorlangs. Daarna was een mogelijkheid niet besteed aan Heerenveen-jongeling Michel Vlap en redde Sparta-goalie Roy Kortsmit bij een kopbal van Daniel Høegh. Na zeer fraai werk van Ødegaard was misschien wel de grootste kans voor Stijn Schaars. Tekenend voor het duel was dat zijn poging geblokt werd door Reza Ghoochannejhad.

De tweede helft was zo mogelijker nog kansarmer. Heerenveen had halverwege nog wel Henk Veerman voor Ghoochannejhad gebracht, maar dat bood geen soelaas. Naarmate het eindsignaal naderde, bleek dat beide ploegen maar mondjesmaat risico wilden nemen. Met Ragnar Ache als late invaller probeerde Sparta het nog wel, maar kwamen de Rotterdammers niet verder dan een inzet van de jonge spits die door Schaars van de lijn werd gehaald. Zo eindigde het duel zonder goals.

Heerenveen riep daarmee de reeks nederlagen wel een halt toe en is voorlopig zevende. Sparta is in ieder geval voor even dertiende en pakte uit de laatste drie duels vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.