Angola geeft in laatste kwartier 4-0 voorsprong weg

In de 79ste minuut leidde Angola nog met 4-0 tegen Mali tijdens de openingswedstrijd van het toernooi om de Afrika Cup. De overwinning leek binnen, maar het gastland gaf de zege nog weg.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal was het Angola dat het spel bepaalde. Tot grote kansen leidde het niet, maar Mali werd wel zoveel mogelijk teruggedrongen. In de 36ste minuut opende Flávio de score, door van dichtbij een vrije trap binnen te koppen. Nog voor rust was het opnieuw Flávio die met een rake kopbal voor de 2-0 zorgde, waardoor de wedstrijd al min of meer gespeeld leek.

In de tweede helft bleef Angola de bovenliggende partij en liep het land zelfs uit naar 4-0 door twee strafschoppen. De eerste werd in de 67ste minuut benut door Sebastião Gilberto, die zelfs twee keer moest aanleggen van de scheidsrechter. Zeven minuten later gunde hij Manucho de eer en ook hij faalde niet. Toch bleef Mali nog geloven in een goede afloop van de wedstrijd.

Seydou Keita maakte in de 79ste minuut na een rommelige situatie de 4-1 en in de 88ste minuut werd het 4-2 door een kopbal van Frédéric Kanouté. Opnieuw Keita maakte aan het begin van de blessuretijd de derde treffer voor Mali, maar daar bleef het niet bij. Moustapha Yatabaré voltooide de sensationele inhaalreeks door in de laatste seconden van de wedstrijd de 4-4 binnen te schieten.