Anekdotes en transferupdate bij presentatie Lukkien in Groningen

Reacties

Ook bij de presentatie van Dick Lukkien als de nieuwe trainer van FC Groningen is er geen misverstand mogelijk over de ambitie van de noorderlingen: terug naar de Eredivisie en dan wel in één keer.

Anekdotes en transferupdate bij presentatie Lukkien in Groningen
© Pro Shots

Een zichtbaar trotse Lukkien richtte zich tot de aanwezigen in de Euroborg. 'Ik ben trots hier te zijn. Ik ken deze club, heb er zes jaar mogen werken. Dit is een enorm grote club, een volksclub. Dat past bij mij, ik denk dat we hier echt iets moois van kunnen maken. De club zit diep verankerd in de samenleving, als ik boodschappen doe in Wildervank gaat het vaak over de club, aldus de van FC Emmen losgeweekte trainer die zijn huidige club goed in de gaten heeft gehouden.

'Het was een dramatisch seizoen voor de FC, maar daar zijn nog heel veel mooie dingen gebeurd. Als je kijkt naar het aantal verkochte seizoenkaarten, hoe het leeft… ik wilde hier werken en kreeg al snel gevoel bij de leidinggevende mannen. Die zijn diep bij zichzelf te rade gegaan wat er beter moet. Het is het afgelopen seizoen veel te veel over andere dingen gegaan. Maandag moet het bij het koffieapparaat weer over voetbal gaan.'

Lukkien sloot zijn betoog af met opnieuw een verwijzing naar zijn woonplaats Wildervank, een dorpje net onder Veendam. 'We gaan er alles aan doen om deze club terug te brengen waar hij zonder meer hoort: in de Eredivisie. Ik kwam gisteren in de supermarkt iemand tegen die me zei dat er genoeg geluld is en dat het tijd is voor daden', en daar sluit ik me bij aan. We willen snel ballen veroveren, thuis en uit willen we hoog druk gaan zetten.'

Daarna was er nog een vraag aan algemeen directeur Wouter Gudde, die verklapte op welke posities er nog versterkingen gezocht worden: een middenvelder als Johan Hove zoals verwacht vertrekt, een ander type spits dan de deze week aangetrokken Kevin van Veen en een buitenspeler. Voorts bevestigde hij de interesse van Groningen in Marvin Peersman, die VI eerder deze week meldde.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.