Anderlecht zet Club Brugge onder druk, gelijkspel Lille

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Anderlecht-trainer John van den Brom heeft met zijn team de druk op koploper Club Brugge opgevoerd met een 2-0 overwinning op Waasland-Beveren • Anderlecht kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van de Argentijn Lucas Biglia • In tweede helft verdubbelde de Serviër Milan Jovanovic de score • De Nederlanders Bas Sibum (Waasland-Beveren) en Bram Nuytinck (Anderlecht) speelden de hele wedstrijd en kregen beiden een gele kaart • Anderlecht heeft door de zege evenveel punten als koploper Club Brugge, dat zaterdag nog in actie komt tegen OH Leuven • • Lille heeft dankzij een doelpunt in de derde minuut van de blessuretijd een punt weten te pakken tegen Girondins Bordeaux • In de eerste helft maakte de Pool Ludovic Obraniak de 1-0 voor Bordeaux • Na zestig minuten kwam aanvaller en oud-Feyenoorder Salomon Kalou in het veld voor de club uit Noord Frankrijk • Uiteindelijk maakte Marko Basa ver in de blessuretijd de gelijkmaker namens Lille • Door het gelijke spel staan Bordeaux en Lille op een respectievelijk vierde en tiende plaats in de Franse Ligue 1 • • Galatasaray heeft, met Nordin Amrabat in de basis, een punt overgehouden aan de topper tegen Gençlerbirligi, waar de in Nederland geboren Hursut Meric meedeed • Door een late treffer van verdediger Hakan Balta ontsnapte de koploper aan de tweede nederlaag van het seizoen (3-3) • In het eerste kwartier na rust hadden de aanvallers Umut Bulut en ex-Feyenoorder Johan Elmander Galatasaray nog op een 2-1 voorsprong gezet • Vervolgens kwam de thuisploeg mede dankzij een goal van Aykut Demir (ex-NAC en -Excelsior) andermaal op voorsprong • Door het gelijkspel gaat Galatasaray aan kop, Gençlerbirligi volgt op twee punten • • Joshua John heeft vrijdagavond opnieuw een belangrijke bijdrage geleverd aan een overwinning van FC Nordsjælland • De van FC Twente gehuurde vleugelspits was aangever bij de eerste twee treffers van de landskampioen, die met 3-0 won van Sillkeborg IF • Door de overwinning steeg de werkgever van clubtopscorer John (acht goals) naar de derde plaats • Koploper FC Kopenhagen heeft vier punten meer en komt bovendien zondag nog in actie • • Trainer Job Dragtsma is met zijn club FC Inter twee ronden voor het einde nog altijd in de race om de landstitel • Op bezoek bij FC Haka won Inter op de valreep met 2-1 dankzij een treffer in blessuretijd van Mika Ojala, die eerder al de gelijkmaker scoorde • Omdat ook koploper HJK Helsinki zijn uitduel met VPS winnend afsloot (3-1) blijft het gat met achtervolger Inter één punt bedragen • Nummer drie TPS is zo goed als afgehaakt • Door de 1-0 nederlaag bij IFK Mariehamn liep de marge met titelverdediger HJK op tot vijf punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.