Anderlecht pakt 28ste titel, nacompetitie Lierse

Anderlecht prolongeerde zijn Belgische titel. Terwijl AA Gent Standard Luik kilde, rekende Paarswit af met Zulte-Waregem.

Anderlecht begon aan de laatste speelronde met twee punten voorsprong op Standard Luik. Beide ploegen speelden voor eigen publiek. Anderlecht leek een makkie te hebben aan het in een vormcrisis verkerende Zulte, dat vijf van de laatste zeven duels had verloren en slechts twee punten gepakt. Standard kreeg het gevreesde Gent met Mbark Boussoufa op bezoek.

Het was datzelfde Gent dat Anderlecht op weg hielp. Op Sclessin sloeg de ploeg van Georges Leekens snel toe. Nadat Boussoufa in de tiende minuut nog op doelman Vedran Runje stuitte, was ploeggenoot Christophe Gregoire in de 23ste minuut wel succesvol met een schot na een hoekschop. Tien minuten later was het Nebojsa Pavlovic die ook al na een hoekschop toesloeg en via de paal doel trof.

Waar het publiek in Luik begon te fluiten, barstte enorm gejuich los op Astrid Park. In de veertigste minuut vergrootte Anderlecht de feestvreugde. De ploeg van Franky Vercauteren creëerde tal van kansen en sloeg uiteindelijk vlak voor rust toe via Lamine Traoré, die scoorde nadat doelman Merlier in de fout ging bij een vrije trap van Pär Zatterberg. In de 55ste minuut herhaalde het scenario zich. Merlier verloor wederom een luchtduel, waarna Hannu Tihinen voor de 2-0 zorgde. En in de 63ste minuut besliste Frédéric Dindeleux het duel met een eigen doelpunt. Vlak voor tijd kreeg Zetterberg een applausvervanging, de Zweed stopt als voetballer.

Club Brugge stelde de derde plaats en de daarbij behorende deelname aan de UEFA Cup veilig met een 3-0 zege op Racing Genk. Bosko Balaban scoorde tweemaal en Philippe Clement een maal. Gert Verheyen nam afscheid.

Lierse SK is veroordeeld tot de nacompetitie ondanks een 1-0 zege op SV Roeselare. Want omdat SK Beveren vlak voor tijd ietwat gelukkig een 1-0 overwinning boekte op Excelsior Moeskroen, eindigde Lierse als nummer zeventien onder de streep.