Anderlecht maakt resoluut einde aan negatieve reeks

Anderlecht heeft woensdagavond in de play-off-wedstrijd tegen SC Lokeren een einde gemaakt aan de negatieve reeks van vier competitiewedstrijden zonder overwinning. In het Constant Vanden Stock-stadion won de ploeg van trainer John van den Brom overtuigend: 3-0.

In de reguliere competitie speelde Anderlecht het laatste duel gelijk tegen AA Gent (1-1), terwijl het in de play-offs in de strijd om het kampioenschap nog niet als winnaar van het veld stapte. De Belgische topclub verloor het eerste duel van RC Genk (2-1), terwijl het tegen Standard Luik (0-0) en Club Brugge (1-1) niet verder kwam dan een gelijkspel.

Tegen Lokeren lukte het wel voor Anderlecht. Al na vier minuten opende de Serviër Milan Jovanovic de score. De aanvallende middenvelder ontving de bal bij de tweede paal van Massimo Bruno en liet Lokeren-doelman Barry Boubacar vervolgens kansloos: 1-0.

Van de matige vorm van de laatste weken was in Brussel niets te merken. Anderlecht was heer en meester en liet de bezoekers volstrekt kansloos. Het krachtverschil werd voor rust al uitgedrukt in cijfers. De Amerikaan Sacha Kljestan tekende vlak voor de onderbreking de 3-0 tussenstand aan, nadat Tom de Sutter vlak daarvoor de marge al op twee had gebracht.

Waar de eerste 45 minuten vlekkeloos verliepen, begon de tweede helft slecht voor de thuisploeg toen Olivier Deschacht de rode kaart kreeg na een tackle op Jore Trompet. Voor de stand had het echter geen gevolgen. In Brussel eindigde de wedstrijd in 3-0.

Met de ruime overwinning verstevigt Anderlecht de koppositie. Het team van trainer Van den Brom, die Bram Nuytinck in de basis liet starten en Demy de Zeeuw na een uur liet invallen, bezet na vier wedstrijden de eerste plaats met 39 punten, vier meer dan de achtervolgers Standard Luik en RC Genk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.