Anderlecht kondigt vertrek toptalent Tielemans aan

Reacties

Direct na het behalen van de 34ste landstitel heeft Anderlecht aangekondigd op korte termijn afscheid te nemen van Youri Tielemans. Het twintigjarige toptalent verkast vermoedelijk naar AS Monaco.

Anderlecht kondigt vertrek toptalent Tielemans aan

Diverse Belgische media maakten onlangs al melding van een afgeronde transfer van Tielemans naar Monaco, dat 25 miljoen euro gaat betalen voor de aanvallende middenvelder die dit seizoen dertien keer scoorde.

Anderlecht maakte de bestemming van Tielemans niet bekend, maar liet donderdagavond al wel weten dat het vaststaat dat de technicus een transfer maakt. 'Tielemans tekende nog nergens, maar hij gaat vertrekken', zei Herman Van Holsbeeck tegen Het Nieuwsblad. De technisch manager liet wel weten zich sterk te maken voor het aanblijven van diverse andere sleutelspelers, waaronder de in Engeland gewilde Leander Dendoncker.

Met Tielemans lijkt Anderlecht weer een speler af te leveren die in staat is de Europese top te halen. De middenvelder veroverde al op zijn zestiende een basisplaats bij de Brusselse club en speelde inmiddels al 138 competitieduels, waarin hij 26 keer scoorde. Daarnaast speelde hij drie keer voor de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.