Anderlecht keert met Verbruggen-miljoenen in de zak terug in Breda voor KKD-parel

Reacties

Anderlecht heeft de pijlen gericht op een talent uit de Keuken Kampioen Divisie. De Belgische topclub is namelijk hevig geïnteresseerd in Aimé Omgba (21). De aanvallende middenvelder van NAC Breda moet meer dan één miljoen euro kosten.

Anderlecht keert met Verbruggen-miljoenen in de zak terug in Breda voor KKD-parel
© Pro Shots

In 2021 kwam Omgba nog zonder al te hoge verwachtingen de jeugdopleiding van NAC binnenlopen. Nadat hij zeven jaar op Varkenoord het shirt van Feyenoord had gedragen, moest hij al na één seizoen in Nijmegen bij NEC vertrekken. In Breda tekende Omgba een amateurcontract en kreeg hij een mogelijkheid om het alsnog te maken in het betaalde voetbal.

Anderhalf jaar lang moest Omgba wachten op zijn kans, tot precies een jaar geleden zijn carrière in een stroomversnelling kwam. Na de entree van Pierre van Hooijdonk als commissaris technische zaken ging het rap voor de creatieve dribbelaar. Op voorspraak van de oud-international kreeg Omgba direct een contract aangeboden, waarna hij zijn rol als aanvoerder van Jong NAC direct inruilde voor een plaatsje in de eerste selectie van de Bredanaars.

Interim-trainer Ton Lokhoff liet Omgba na de winterstop meteen debuteren en al snel ontwikkelde Omgba zich tot vaste waarde in het eerste elftal. Inmiddels is Omgba onomstreden in het Rat Verlegh Stadion en een van de grote publiekstrekkers geworden. De afgelopen zeven competitiewedstrijden maakte hij drie doelpunten.

Kassa kan rinkelen
Nog geen jaar na zijn debuut in het betaalde voetbal kan de investering van de Bredanaars zich weleens rijkelijk terug laten betalen. Er is namelijk veel interesse in de polyvalente middenvelder. Diverse clubs uit de subtop van de Eredivisie volgden Omgba al, maar nu is daar ook een topclub uit België bijgekomen: Anderlecht.

Volgens diverse ingewijden in Nederland en België zou Anderlecht veel potentie zien in Omgba en het talent snel naar België willen halen. Na de verkoop van Bart Verbruggen, die eveneens in Breda werd opgepikt, beschikt de traditieclub over een volle buidel, waarmee de komst van de middenvelder bewerkstelligd kan worden.

De vraagprijs van Omgba ligt naar verluidt ruim boven het bedrag dat NAC incasseerde voor Ezechiel Banzuzi. Afgelopen zomer verkocht NAC Banzuzi voor een bedrag van 1,2 mljoen euro aan OH Leuven, dat Anderlecht toen te slim af was. Dit keer lijkt de kassa in Breda weer te kunnen gaan rinkelen, al is de club er veel aan gelegen om Omgba tot tenminste de zomer bij de club te houden. Zijn contract loopt medio 2025 af en er is een eenzijdige optie vanuit NAC om te verlengen tot halverwege 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.