'Anderlecht biedt Vertonghen oplossing voor gebrek aan speeltijd onder Schmidt'

Reacties

Jan Vertonghen (35) hoeft bij het Benfica van Roger Schmidt niet meer op veel speeltijd te rekenen. De Belgische centrumverdediger zou daarom een vertrek overwegen. Volgens berichtgeving uit Portugal en België is een transfer naar Anderlecht dichtbij.

'Anderlecht biedt Vertonghen oplossing voor gebrek aan speeltijd onder Schmidt'
© Pro Shots

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad lopen de onderhandelingen nog en wordt er vooral over geld gepraat. Als de partijen eruit komen, kan Vertonghen morgen nog naar België vliegen. En hoewel de transfermarkt in België nog tot en met 6 september open is, heeft Anderlecht toch enige haast. Vrijdag moet de club namelijk al de spelerslijst indienen voor de groepsfase van de Conference League.

Onder Schmidt kwam de ex-Ajacied in alle competities samen tot een schamel minuutje speeltijd. Met het WK in aantocht is Vertonghen er veel aan gelegen om snel weer aan het voetballen te komen. 

Een transfer naar de Belgische Pro League zou bijzonder zijn omdat het Vertonghen dan in de herfst van zijn voetbalcarrière toch nog gegeven is om in zijn eigen land te komen voetballen. Al jong vertrok de linkspoot uit Sint-Niklaas om in de jeugdopleiding van Ajax te gaan voetballen, waar hij vervolgens doorbrak. Via Tottenham Hotspur belandde hij uiteindelijk bij Benfica, waar hij niet meer nodig was.

Spelersprofiel

J. Vertonghen


Geboortedatum:
24 april 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Sint-Niklaas
Nationaliteit
België
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Anderlecht
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.