Ancelotti: 'Verdienden niet te verliezen van Sevilla'

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti vindt de nederlaag tegen Sevilla onterecht. Woensdagavond ging De Koninklijke, na een vroege voorsprong, met 2-1 onderuit in stadion Ramón Sánchez Pizjuán.

Ancelotti: 'Verdienden niet te verliezen van Sevilla'

'Ik denk niet dat deze nederlaag ons beïnvloedt, al hebben we ieders karakter en persoonlijkheid nodig om hierop te reageren. De competitiestrijd is nu lastiger en alle resterende wedstrijden zijn belangrijk', vertelt de Italiaanse coach die zei dat de nederlaag hard aankwam, temeer omdat Barcelona afgelopen weekeinde ook al een ferme tik uitdeelde door Real in eigen huis met 3-4 te verslaan.

'We verdienden het niet om opnieuw te verliezen. We namen de leiding en hadden de mogelijkheid om meer doelpunten te maken. Anderzijds waren we niet goed voorbereid op de counteraanvallen van Sevilla. Op die manier maakten zij twee doelpunten. We moeten er nog steeds in geloven om La Liga te winnen', aldus Ancelotti.

Marcelo
Linksback Marcelo wil zich excuseren tegenover de supporters. 'We hebben kansen gecreëerd maar waren niet in staat om deze te benutten. Maar ja, dat is voetbal. We willen ons graag verontschuldigen tegenover de Real Madrid-fans die ons altijd bijstaan. We wisten dat het eind van het seizoen lastig zou worden met belangrijke wedstrijden. We zullen blijven vechten.'

'Elke wedstrijd is nu een finale', weet de Braziliaan. 'Natuurlijk is dit verlies een psychologische klap, maar we zullen hard blijven werken om Real Madrid te krijgen waar het thuishoort. Het was niet makkelijk om zo'n mooie serie neer te zetten, maar door het verlies van de laatste twee wedstrijden wordt het een stuk moeilijker.'

Voor de twee verliespartijen van deze week wist Real Madrid een knappe serie wedstrijden neer wisten te zetten. Vanaf 30 oktober was de club in competieverband achttien wedstrijden ongeslagen. Door de nederlagen tegen Barcelona (3-4) en Sevilla zakte de ploeg van Ancelotti naar de derde plaats. Barcelona ligt twee punten voor, terwijl stadgenoot Atlético Madrid bovenaan staat met drie punten voorsprong. Zaterdagavond (22.00 uur) komt Rayo Vallecano op bezoek in stadion Santiago Bernabéu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.