Ancelotti steunt hard statement Klopp en lacht om behoefte aan voorbereiding

Reacties

Carlo Ancelotti heeft in gesprek met Corriere dello Sport zijn kijk op de huidige coronacrisis gedeeld. De coach van Everton verwacht dat de economie zal gaan instorten, moet lachen om de suggestie dat de spelers straks een wekenlange voorbereiding hebben en steunt zijn Liverpool-collega Jürgen Klopp bij een harde uitspraak.

Ancelotti steunt hard statement Klopp en lacht om behoefte aan voorbereiding
© Pro Shots

Het is inmiddels ruim tweeënhalve week geleden dat Liverpool in de achtste finales van de Champions League met 2-3 verloor van Atlético Madrid. Voor aanvang was het lang de vraag of deze wedstrijd vanwege de zorgen om het coronavirus wel door kon gaan en zo ja, of er dan supporters aanwezig konden zijn. De Champions League-kraker werd gewoon afgewerkt op een bomvol Anfield. Een paar dagen later werden de meeste Europese competities stilgelegd.

Klopp heeft een slecht gevoel overgehouden aan de wedstrijd van 11 maart en dat komt niet alleen doordat zijn ploeg werd uitgeschakeld in de Champions League. De Duitser begrijpt niet waarom de gezondheid van de mensen niet op één is gezet. 'Ik sprak een paar dagen geleden met Klopp en hij noemde het doorgaan van Liverpool - Atlético Madrid een criminele daad. En ik denk dat hij daarin gelijk heeft', aldus Ancelotti.

© Pro Shots

Ook voor de Italiaan vergt het leven zonder voetbal behoorlijk wat aanpassing. 'We leven nu allemaal een leven dat we niet gewend zijn en dat onze wereld ongetwijfeld zal gaan veranderen', vertelt Ancelotti. 'Ik weet zeker dat we allemaal met wat minder genoegen moeten gaan nemen, beginnend bij het voetbal. De prioriteit ligt bij de gezondheid, het bestrijden van het virus. Wanneer we weer gaan voetballen, wanneer we klaar zijn, de speeldata... geloof me, het interesseert me helemaal niets. Op dit moment is dat wel het laatste waar ik mee bezig ben.'

'Ik hoor verhalen over salarisverlagingen en dat soort zaken', vervolgt Ancelotti. 'Het lijken me oplossingen voor de korte termijn. De economie gaat veranderen, op alle niveaus: de tv-rechten zullen omlaag gaan, de spelers en coaches zullen minder gaan verdienen, tickets zullen minder gaan kosten... gewoon omdat mensen straks minder geld hebben. Ik herhaal: het belangrijkste is dat we het gevecht met het virus effectief aan gaan. Als het mogelijk is, maken we daarna het seizoen af. Lukt dat niet... Prima.'

© Pro Shots

Voorbereiding
Experts menen dat er pas weer gevoetbald kan worden als de spelers na een lange rustperiode eerst een paar weken getraind hebben. Ancelotti begrijpt daar niets van. 'Ik moet lachen als ik mensen hoor zeggen dat we een voorbereiding moeten draaien. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat we eerst drie weken moeten trainen. Dat moet een grap zijn! Voorbereiding is een valse mythe', aldus Ancelotti.

Hij steunt zijn bewering met een anekdote. 'In 2006 viel Milan buiten de topvier en plaatsten we ons door Calciopoli (het Italiaanse omkoopschandaal, red.) niet voor Europees voetbal. Toen degradeerde Lazio, werd de straf van Milan iets verlicht en moesten we opeens opdraven in de play-offs voor de Champions League. Ik moest de jongens van hun vakantiebed afhalen, want vier dagen later moesten ze tegen Rode Ster Belgrado spelen. Cafu arriveerde 24 uur voor de wedstrijd en speelde negentig minuten. Als je wil kan ik je wel zeggen hoe dat seizoen eindigde voor ons, maar volgens mij weet je dat wel.' Milan won in het seizoen 2006/07 de Champions League, door in de finale af te rekenen met Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.