Ancelotti oppert opfriscursus Italiaanse arbiters

De wedstrijd AC Milan-Torino blies de discussie over al dan niet hands nieuw leven in. Carlo Ancelotti opperde een opfriscursus voor de Italiaanse arbiters.

Ancelotti oppert opfriscursus Italiaanse arbiters

'Ik wil niet met een beschuldigende vinger wijzen naar de scheidsrechter', aldus Ancelotti na de 2-2 tegen Torino. De trainer van AC Milan zette vraagtekens bij de strafschop die arbiter Stefano Farina gaf voor een handsbal van Kakha Kaladze.

'Ik wil alleen zeggen dat we afgelopen zomer met de officials gesproken hebben over de handsregel', zei Ancelotti. 'In het geval dat de bal van richting wordt veranderd, en via een ander deel van het lichaam op iemands hand komt, is er geen sprake van opzet.'

De opmerkingen van Ancelotti kwamen na een wedstrijd, die meer aanleiding gaf voor de penaltydiscussie na hands. Zeker ook omdat een eerder vergelijkbaar voorval - een schot van Ronaldinho eindigde op een arm van Torino's Francesco Pratali - Farina niet tot ingrijpen bracht. 'Dat leek mij een strafschop', aldus de Milan-coach.

Torino-trainer Gianni De Biasi zat niet op dezelfde lijn als zijn collega Ancelloti. 'Ik begrijp niet dat iemand over deze twee beslissingen kan twijfelen', aldus de coach. 'Ronaldinho schoot van een paar meter afstand en Pratali had geen kans weg te komen. Aan de andere kant had Kaladze een arm omhoog. Dat was duidelijk een strafschop.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen