Ancelotti is dolblij met Hazard, maar hekelt FIFA

Reacties

De normaal gesproken zo beheerste Carlo Ancelotti schoot donderdagavond na de zwaarbevochten bekerzege van Real Madrid op Elche uit zijn slof. Steen des aanstoots? De komende interlandperiode. Een meevaller is dat hij matchwinner Eden Hazard in elk geval niet hoeft af te staan. 

Ancelotti is dolblij met Hazard, maar hekelt FIFA
© Pro Shots
Elche
Elche
nv
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Op alle continenten, behalve Europa, staan er na het volgende weekeinde interlands op de rol. Dat betekent dat het competitievoetbal in verreweg de meeste landen stil zal liggen. Zo ook in Spanje, waar tussen 1 en 3 februari echter wel de kwartfinales in het Copa del Rey-toernooi worden betwist.

Real Madrid moet het dan stellen zonder de opgeroepen Vinícius Júnior, Rodrygo, Casemiro, Éder Militão en Federico Valverde. 'Absolute onzin, deze kalender. Het dwingt spelers tot…. Het is duidelijk dat er zaken moeten veranderen', liet Ancelotti weten tijdens de persconferentie na de triomf op Elche in het Martínez Valero Stadion. 'Hopelijk worden de mensen die hierover gaan een keer wakker.'

De Koninklijke is nog maar net terug uit Saudi-Arabië, waar zondag de Super Copa werd veroverd. Tegen Elche leek het donderdagavond helemaal mis te gaan. In de twaalfde minuut van de verlenging moest Marcelo inrukken, waarna invaller Gonzalo Verdú de score opende. Dankzij treffers van uitgerekend Isco en Hazard, beiden dit seizoen niet bepaald onomstreden, verschafte Real Madrid zich alsnog toegang tot de laatste acht.

'Hazard en Isco hebben de wedstrijd gewonnen, dit betekent echt wel wat. Misschien moeten ze meer gaan spelen', aldus Ancelotti. 'Ik weet dat ik altijd op ze kan rekenen. Deze wedstrijd maakt mij het gelukkigst. Ik heb een buitengewone selectie.'

De Madrileense media zijn erg positief over Hazard, die van Marca zelfs de maximale beoordeling van drie sterren incasseert. Volgens AS was de Belg pas voor het eerst beslissend sinds zijn komst naar Bernabéu, medio 2019.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.