Ancelotti: 'Ik vroeg het hem en hij heeft liever de flank dan de bank'

Reacties

Carlo Ancelotti, de trainer van Real Madrid, heeft aan de vooravond van zijn terugkeer bij Napoli te kampen met een luxeprobleem aangaande zijn selectie. Op de persconferentie ging hij daarop in.

Ancelotti: 'Ik vroeg het hem en hij heeft liever de flank dan de bank'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Op het middenveld deed de koploper in de afgelopen duels bijvoorbeeld geen beroep op Luka Modric. 'Hij heeft niet gespeeld omdat er veel concurrentie is en er iemand op de bank moet blijven. We hebben geen problemen, ik respecteer hem als speler en als persoon, maar soms moet ik moeilijke beslissingen nemen. We hebben zeven middenvelders, ik moet er vier laten spelen. Als ik er vijf opstel krijg ik het van jullie te horen', aldus Ancelotti tegen het journaille.

Een van die spelers die op het middenveld uit de voeten kan is de Fransman Eduardo Camavinga, die wordt nu als back ingezet door Ancelotti. 'Het zal geen gewoonte worden dat hij linksback staat. We hebben daar genoeg andere opties. Ik vroeg hem of hij liever op de flank speelt of op de bank zit, en hij koos voor de plek links achterin', knipoogde Ancelotti.

Napoli en Real Madrid hebben allebei met een driepunter geopend in hun Champions League-poule. Napoli won de uitwedstrijd bij Sporting Braga, Real Madrid hield in blessuretijd de punten thuis tegen Union Berlin. Wie in het Stadio Diego Armando Maradona een goed resultaat boekt, heeft heel goede papieren voor het halen van de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.