Ancelotti hoopt vijandig afscheid van Bale te voorkomen

Reacties

Real Madrid neemt vrijdagavond afscheid van het publiek in Estadio Santiago Bernabéu en dat kan weleens leiden tot pijnlijke taferelen voor Gareth Bale. Trainer Carlo Ancelotti nam zijn tijd om een vervelende situatie te voorkomen.

Ancelotti hoopt vijandig afscheid van Bale te voorkomen
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Bale was in 2018 cruciaal voor de Champions League-winst van Real Madrid, tegen Liverpool maakte hij op prachtige wijze de 2-1 en besliste hij de wedstrijd vlak voor tijd. Die mooie herinneringen zijn inmiddels naar de achtergrond verdreven bij de meeste fans, de laatste jaren valt Bale vooral op met zijn acties buiten het veld.

De boosheid van het Real Madrid-publiek kwam in april al tot uiting, toen Bale zijn comeback maakte in een vol stadion. Door blessureleed en de coronacrisis had Bale al sinds februari 2020 niet meer in een vol Bernabéu gespeeld. Toen hij tegen Getafe als invaller in de ploeg kwam volgde een striemend fluitconcert. Voor het laatste competitieduel van dit seizoen zit Bale bij de selectie.

'Bale was erg belangrijk voor La Décima (de tiende Champions League-winst van Real Madrid, red.) en hij heeft geweldige hoofdstukken geschreven voor de clubgeschiedenis. Het is belangrijk dat we dit erkennen', probeert Ancelotti de situatie in een positief daglicht te plaatsen voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. 'Hij zal altijd deel uitmaken van de clubgeschiedenis.'

Real Madrid speelt vrijdagavond als kampioen tegen Real Betis, waarna de voorbereidingen op de Champions League-finale kunnen beginnen. Op 28 mei staat De Koninklijke in Parijs tegenover Liverpool en kan het de veertiende titel pakken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.