Ancelotti haalt oude bekende James Rodríguez naar Bayern

Reacties

Bayern München heeft zich versterkt met James Rodríguez. De 25-jarige Colombiaan komt over van Real Madrid en wordt in München herenigd met Carlo Ancelotti.

Ancelotti haalt oude bekende James Rodríguez naar Bayern

Ancelotti haalde James in 2014 voor liefst 75 miljoen euro van AS Monaco naar Real Madrid. Na een sterk debuutjaar bij De Koninklijke verloor de aanvallende middenvelder onder Zinedine Zidane zijn basisplaats. Zidane koos voor een middenveld met Luka Modric, Casemiro en Toni Kroos en gaf aan de flanken de voorkeur aan Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Ook Isco stond het afgelopen seizoen boven James in de Madrileense pikorde. De Colombiaans international speelde in totaal 111 officiële duels voor Real, waarin hij 36 keer scoorde. James won met Real onder meer twee keer de Champions League en het Spaanse landskampioenschap.

Ancelotti was James duidelijk nog niet vergeten en de Italiaan kreeg dinsdag zijn zin. Bayern en Real zijn het eens geworden over een constructie, waarin James eerst twee seizoenen wordt gehuurd met een optie tot koop in 2019. Bayern betaalt naar verluidt tien miljoen euro voor de huur en een eventuele permanente overgang zou Der Rekordmeister nog eens 35 miljoen kosten.

'We zijn heel gelukkig met deze transfer. Het vastleggen van James Rodríguez was een grote wens van Carlo Ancelotti', meldt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern München. 'Bij Real Madrid heeft hij al met succes samenwerkt met Rodríguez. James is een heel veelzijdige speler. Hij is in staat om doelpunten te maken en bereidt veel doelpunten voor. Het staat buiten kijf dat de kwaliteit van onze selectie met deze transfer nóg hoger wordt.'

Na Corentin Tolisso, Niklas Süle, Serge Gnabry, Kingsley Coman en Sebastian Rudy is James alweer de zesde zomeraanwinst voor Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.