Ancelotti dankt zijn grote talisman, droomweek voor Watford

Carlo Ancelotti heeft ook zijn tweede wedstrijd als manager van Everton gewonnen. The Toffees waren zaterdagmiddag te sterk voor Newcastle United. Ook Watford beleefde een lekkere middag.

Newcastle United
1 - 2
Everton
Everton

Ancelotti debuteerde donderdag bij Everton met een 1-0 zege op Burnley en ook zaterdag begon de ploeg van de Italiaan prima. En net als tegen Burnley was Dominic Calvert-Lewin de gevierde man. De 22-jarige spits stond op de juiste plaats na een gekraakte vrije trap van Gylfi Sigurdsson en werkte de openingstreffer binnen: 0-1. Newcastle bleef echter in de wedstrijd en kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte.

Jetro Willems, die in de basis was begonnen, gaf de bal voor op Andy Carroll. De boomlange spits legde hem vervolgens panklaar voor Fabian Schär die raak volleerde: 1-1. Toch was het slotakkoord weer voor Calvert-Lewin: hij gleed een voorzet van Richarlison binnen en besliste daarmee het duel: 1-2. Door de tweede zege op rij neemt Everton langzaam afscheid van de onderste regionen in de Premier League.

Watford
Watford
3 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Watford heeft zaterdag een cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie. The Hornets maakten een perfecte week compleet door het zwakke Aston Villa overtuigend over de knie te leggen. Afgelopen weekend stuntte Watford al tegen Manchester United, donderdag volgde een remise tegen Sheffield United. Met Villa trof Watford zaterdag een gewillig slachtoffer. De ploeg van Dean Smith pakte dit seizoen slechts vier punten in uitduels in de Premier League.

Aan het einde van de eerste helft sloeg Watford voor het eerst toe. Troy Deeney scoorde uit de rebound na een schot van Aboulaye Doucouré. Halverwege de tweede helft was de routinier opnieuw trefzeker. De Engelsman, die al sinds 2010 voor Watford speelt, versierde en benutte een strafschop: 2-0. Adrian Mariappa was er toen overigens al niet meer bij. Hij kreeg rood, maar ook met tien man kwam Watford niet in de problemen. Ismaila Sarr maakte er zelfs nog 3-0 van, waardoor Watford weer wat lucht heeft op de ranglijst.

Southampton
Southampton
1 - 1
Crystal Palace

Bij Crystal Palace was er opnieuw een basisplaats voor Jairo Riedewald. De 23-jarige Nederlander was op de linksbackpositie de vervanger van de geblesseerde Patrick van Aanholt. Met Southampton troffen The Eagles een club in vorm: de mannen van manager Ralph Hasenhüttl wonnen afgelopen week van Aston Villa en Chelsea.

Toch waren het de bezoekers die de score openden. James Tomkins maakte vijf minuten na rust de 0-1 door een vrije trap van Luka Milivojevic in de bovenhoek te koppen. Palace leek zo op weg naar een nieuwe knappe zege, maar een blunder van Martin Kelly brak de bezoekers op. Zijn slordige terugspeelbal kwam terecht bij Danny Ings, die alweer zijn twaalfde Premier League-goal van het seizoen maakte. Alleen Jamie Vardy heeft er meer gemaakt in Engeland.