Ancelotti bezig aan grote finale: carrière eindigt bij Real Madrid

Reacties

Carlo Ancelotti is bezig aan zijn laatste klus als trainer. Dat heeft de 63-jarige coach van Real Madrid prijsgegeven in een interview.

Ancelotti bezig aan grote finale: carrière eindigt bij Real Madrid
© Pro Shots

De Italiaan was in gesprek met Il Messaggero openhartig over zijn toekomstplannen. Na zijn afscheid in Estadio Santiago Bernabéu zal er geen nieuw avontuur als hoofdtrainer meer komen. 'Dit is het laatste hoofdstuk van mijn carrière als coach. Na mijn tijd hier ga ik met pensioen. Real Madrid staat voor het hoogste, dus voor mij voelt het als logisch dat ik mijn carrière hier wil eindigen', aldus Ancelotti, die nog een contract heeft tot medio 2024.

Voor Ancelotti begint het nieuwe La Liga-seizoen met Real Madrid zondagavond met een uitwedstrijd tegen Almería. Hij was vorig seizoen uiterst succesvol met De Koninklijke. De ploeg van Ancelotti werd landskampioen en won de Champions League. Voor de tacticus was het al de vierde keer dat hij de beste werd in de Champions League. Hij loodste AC Milan twee kaar naar eindwinst in het miljardenbal en hielp Real in 2014 aan La Décima, de tiende Europa Cup-winst in de clubhistorie.

De voormalige speler van Parma, AS Roma en AC Milan was onder meer trainer van Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München. Hij is nu dus bezig aan zijn tweede periode bij Real, waar hij tussen 2013 en 2015 al aan het roer stond.

Afgelopen woensdag begon het seizoen voor de Madrilenen met de strijd om de Europese Super Cup. Ten koste van Eintracht Frankfurt werd de eerste prijs in het nieuwe voetbaljaar gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.