Analisten loven uitblinkers van Feyenoord: 'Het moet niet gekker worden'

Feyenoord maakte een uitstekende indruk in de eerste helft van de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz. De ploeg van Arne Slot leidde bij rust al met 4-0. Analisten toonden zich onder de indruk van de Rotterdammers.

Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

'Op Feyenoord valt geen systeem te plakken, zo dynamisch en zoveel variatie, elke keer gebeurt er iets anders', schreef Arnold Bruggink in de eerste helft op Twitter. In de studio van Veronica toonde Wim Kieft zich onder de indruk van Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi. 'Je hebt eigenlijk twee buitenspelers die allebei werken aan hun zelfvertrouwen. Daar is dit wel een heerlijke wedstrijd voor.'

Kenneth Perez genoot van Feyenoord, vertelde hij bij ESPN. 'Feyenoord is swingend, dynamisch, er gebeurt heel veel. Jahanbakhsh die met vertrouwen speelt, het moet niet gekker worden.' Het openingsdoelpunt van Jahanbakhsh werd in het bijzonder besproken. 'Een heerlijke ingestudeerde vrije trap. We zaten te kijken, maar we kwamen er niet achter of hij bewust de korte hoek zocht', zei Pierre van Hooijdonk.

Jahanbakhsh opende de score in de negende minuut, toen hij uit een vrije trap werd gelanceerd door Orkun Kökçü en vanuit een lastige hoek de doelman verraste. Na een halfuur bracht Oussama Idrissi ploeggenoot Dávid Hancko met een fraai hakje in staat de 2-0 te maken. Idrissi was ook belangrijk voorafgaand aan de 3-0, door een lange bal knap aan te nemen. Via Marcos López kwam de bal vervolgens terecht bij Danilo, die de soepel lopende aanval van dichtbij afrondde. Een van richting veranderd schot van Jahanbakhsh betekende de 4-0.

Van Hooijdonk bleek goed te spreken over de doelpunten van Jahanbakhsh. 'Dit is het verschil tussen vorm en geen vorm. Hij laat nu dingen zien van een goede Jahanbakhsh. Eigenlijk hebben we dat zelden of nooit gezien. Het is genieten: Idrissi met een paar weergaloze hakballetjes, Dilrosun heel erg goed, Kökçü erg sterk. Het ziet er gewoon hartstikke goed uit.' Kieft vroeg zich bij Veronica af hoe Santiago Giménez naar de eerste helft keek. 'Die andere spits zit zich nu weer te verbijten, natuurlijk. Het is hartstikke goed bij Feyenoord. Wat moet je nog meer zeggen als ze met 4-0 voor staan?'