Amsterdamse bluf van Hansen krijgt Leeuwarden stil: 'Zo moet het ook zijn'

Reacties

Ze mogen allebei nog uitkomen voor het hoogste jeugdelftal van Ajax, maar Sontje Hansen en Naci Ünüvar debuteerden vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie-topper tussen SC Cambuur en Jong Ajax. Eerstgenoemde bekroonde zijn debuut zelfs met een doelpunt, wat voor veel zelfvertrouwen zorgde bij Hansen.

Amsterdamse bluf van Hansen krijgt Leeuwarden stil: 'Zo moet het ook zijn'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

De zeventienjarige aanvaller had ook al voor zijn eerste goal in het betaald voetbal reden om zelfverzekerd te zijn, hij werd immers vorige maand in dienst van Oranje topscorer op het WK Onder-17. Mede omdat de hoofdmacht van Ajax met veel blessures in de voorhoede kampt, kreeg Hansen als basisspeler zijn kans bij de beloften. 'Je kunt je laten zien op dit niveau, mooi dat ik een doelpunt meepik', bleef Hansen in gesprek met FOX Sports nuchter over zijn bijdrage aan de winst van Jong Ajax.

De beloften hadden het niet makkelijk tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. 'Ze zijn ouder en hebben meer ervaring, wij moesten echt in de wedstrijd komen', blikte Hansen terug op de wedstrijd. 'Maar we hebben het goed opgepakt.'

De late goal van Hansen was de beslissing in een spannende wedstrijd, met een beetje branie en lef vierde Hansen zijn doelpunt. 'Ik deed mijn vingers in mijn oren, omdat ze (de fans van SC Cambuur, red.) stil moesten blijven. Amsterdamse bluf? Klopt, zo moet het ook zijn', aldus een glimlachende Hansen.

Bij SC Cambuur was er weinig reden tot plezier. Niet alleen zag de koploper zijn voorsprong op de nummer twee slinken, er ontstond ook de nodige ophef over een situatie met Jamie Jacobs. Enkele minuten voor rust werd de smaakmaker van SC Cambuur hard geraakt op zijn hoofd in het strafschopgebied van Jong Ajax.

Jacobs moest naar de kant met een hoofdwond, maar er werd geen penalty gegeven. Teamgenoot Erik Schouten zag de schade na het duel: 'We hebben Jamie net gezien met drie noppen op zijn hoofd. Op zijn neus en twee op zijn voorhoofd, alleen de scheidsrechter heeft het niet gezien. Het lijkt me sterk dat als iemand bloedt er niets aan de hand is, maar de scheids geeft tot grote frustratie van ons niets. Dit is doodzonde.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.