Amevor op de bank: 'Togo extreem aanvallend tegen Ghana'

Reacties

Om 17.00 uur begint de voor Mawouna Amevor en Togo allesbepalende interland tegen Ghana. Alleen een zege volstaat voor plaatsing voor de Afrika Cup.

Amevor op de bank: 'Togo extreem aanvallend tegen Ghana'

Togo had zaterdag al een enorme stap richting kwalificatie kunnen zetten, maar ging in eigen huis met liefst 1-4 onderuit tegen Guinee en zit daardoor nu in een lastig parket. Met het bezoek aan Ghana van vanmiddag voor de boeg staat Togo met zes punten laatste in Groep E, achter Guinee (zeven), Oeganda (zeven) en Ghana (acht). Alle landen spelen vanmiddag hun laatste wedstrijd.

'We móéten winnen', weet Go Ahead Eagles-verdediger Amevor. 'Het is zonde dat het afgelopen zaterdag tegen Guinee verkeerd is gegaan. Het was ook totaal onnodig. We hadden al na tien minuten met 2-0 voor moeten staan, maar we misten twee kansen voor open doel. Vervolgens maakten zij een klutsdoelpunt, misten wij een penalty en maakten ze vlak voor rust ook nog 0-2. Toen was het eigenlijk wel gespeeld.'

Omdat bondscoach Tchakala Tchanilé in Ghana vol op de aanval gaat spelen, moet Amevor in tegenstelling tot het duel met Guinee op de bank plaats nemen. 'Normaal spelen we 5-3-2, maar we gaan straks extreem offensief spelen', legt Amevor uit. 'Het wordt tegen Ghana een soort 4-2-4. Als ik bij mijn club op de bank zit kan ik daar soms boos over worden, maar nu niet. Alles staat in het teken voor plaatsing voor de Afrika Cup.'

Kansloos is Togo niet in Ghana. 'Zij hebben twee keer van Oeganda verloren, een land waar wij twee keer van gewonnen hebben. Normaal gesproken zou Ghana in deze poule een maatje te groot moeten zijn, maar winnen is niet onmogelijk', besluit de verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.