Amerikaanse bond bevestigt: Pulisic fit voor duel met Oranje

Reacties

Nederland kan zaterdag Christian Pulisic binnen de lijnen verwachten. De Amerikaanse ster is definitief fit genoeg verklaard voor de achtste finale.

Amerikaanse bond bevestigt: Pulisic fit voor duel met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Pulisic hield donderdag de boot nog wat af na vragen over zijn inzetbaarheid tegen Nederland. De aanvaller was in de laatste groepswedstrijd tegen Iran noodgedwongen naar de kant gegaan. Vrijdag bleek dat het herstel voorspoedig gaat.

Bondscoach Gregg Berhalter verwelkomde Pulisic op de training. 'Hij traint vandaag mee', zei de keuzeheer tijdens de persconferentie. 'Het ziet er goed uit, maar we wachten op bevestiging tot we hem hebben zien trainen.'

Bevestiging
Die bevestiging kwam vrijdagavond: de Amerikaanse bond maakt bekend dat de 24-jarige aanvaller fit genoeg is om te spelen tegen Oranje. Pulisic is een belangrijke kracht voor Team USA. Met 22 goals in 55 interlands heeft hij zijn grote waarde bewezen, zoals hij dat ook onderstreepte met de winnende treffer tegen Iran.

In tegenstelling tot Pulisic zijn de berichten over Josh Sargent minder positief. De aanvaller wordt nog getest, maar Berhalter lijkt er rekening mee te houden dat hij niet kan spelen. In dat geval komt Haji Wright in beeld. De voormalig speler van VVV-Venlo lijkt de meest logische vervanger van Sargent, die in twee van de drie groepsduels in de basis startte.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Verenigde Staten?
  • 61% Winst Nederland (5.501 stemmen)
  • 12% Gelijkspel (1.098 stemmen)
  • 27% Winst Verenigde Staten (2.457 stemmen)
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.