Amerikaans avontuur Braafheid bij spiksplinternieuwe club

Reacties

Austin Bold FC is de nieuwe club van Edson Braafheid. De 35-jarige verdediger werd vrijdag gepresenteerd door de vereniging die in 2019 zal toetreden tot de Amerikaanse voetbalpiramide.

Amerikaans avontuur Braafheid bij spiksplinternieuwe club

Vrijdag kwam Austin Bold FC naar buiten met het logo, de tenues en als klap op de vuurpijl drie spelers. Aanvaller Kléber Giacomazzi de Souza Freitas, middenvelder Marcelo Saragosa en verdediger Braafheid, die begin dit kalenderjaar zijn contract met FC Utrecht liet ontbinden.

'Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik definitief naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan', legde de voormalige WK-finalist destijds uit.

Algemeen directeur Roberto Silva van Austin Bold FC straalde vrijdag van oor tot oor bij de persconferentie. 'Dit is een ongelooflijke kans voor het voetbal in Texas. We hebben straks faciliteiten van eerste klas, gaan spelen in een stadion met een capaciteit van vijfduizend toeschouwers en zijn er al in geslaagd fantastische spelers aan te trekken.'

Austin Bold FC, dat formeel in 2017 werd opgericht, zal gaan spelen in de USL, het niveau onder de Major League Soccer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.