Ambitieuze Ziyech legt met doelstellingen lat hoog voor Ajax

Reacties

Hakim Ziyech ziet volop kansen voor Ajax in de groepsfase van de Champions League. De spelmaker merkt dat het niveau ten opzichte van vorig seizoen omhoog is gegaan en wil dat zowel nationaal als internationaal verzilveren.

Ambitieuze Ziyech legt met doelstellingen lat hoog voor Ajax

Ajax maakte in de voorbije weken indruk op weg naar de groepsfase van het miljardenbal. Voor Ziyech kwam dat niet als een verrassing. Gevraagd naar de veranderingen zegt hij in gesprek met VI: 'Het grote verschil is dat we veel meer van elkaar eisen. Dat klinkt als een cliché, maar het is gewoon zo. We hebben meer ervaring, daardoor een betere mix, en meer kwaliteit in de groep. Het niveau is omhooggegaan, dat merk je elke dag. Tadic, Blind, Frenkie de Jong die weer fit is, noem maar op. Alles valt op zijn plek.'

'We hebben een bepaalde spirit, we weten wat we willen. Kampioen worden, de KNVB-beker winnen, spelen in de Champions League. Ik denk dat we dat als team ook uitstralen. We knokken met z'n allen, voor elkaar, pakken ook allemaal vuile meters, geven niet op, en zijn voetballend zo veel beter', constateert de 25-jarige aanvallende middenvelder.

De groei van Ajax stemt hem ook hoopvol voor het Champions League-avontuur, waarbij de Amsterdammers in Groep E Bayern München, Benfica en AEK Athene treffen. Ziyech daarover: 'Een prachtige groep natuurlijk, vooral met Bayern München, maar eigenlijk zijn alle tegenstanders mooi. En vol kansen. Met deze selectie moeten we in staat zijn te overwinteren in de Champions League.'

In de nieuwe VI en op VI PRO vertelt de meest besproken voetballer van Nederland onder andere zijn toekomst en de band met Dusan Tadic.

Waarom Ziyech bij Ajax blijft
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.