Ambitieuze Mancini wil nog niet denken aan Oranje

Reacties

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft voor de start van de Nations League een ambitieuze stip op de horizon gezet. Het duel met Nederland is daarbij (nog) niet aan de orde.

Ambitieuze Mancini wil nog niet denken aan Oranje
© Pro Shots

Mancini staat te trappelen om weer aan de slag te gaan met zijn ploeg. Een record lonkt als ook tegen Bosnië-Herzegovina wordt gewonnen. Dan is de historische sterke reeks van de Azzurri – elf zeges op rij in competitieve duels – geëvenaard. Met een overwinning op Nederland kan het huidige Italië het record zelfs breken.

Mancini wil echter nog niet te ver vooruit kijken. 'Tegen Bosnië zal het niet makkelijk zijn. Ik kan me herinneren dat ze in Turijn op voorsprong kwamen', verwees de bondscoach naar het EK-kwalificatieduel van een jaar geleden met Bosnië (2-1). 'We moeten geconcentreerd zijn en onze ogen open houden. Pas daarna kunnen we gaan denken aan Nederland.'

Mancini legt de lat hoog voor Italië. 'Ik ben twee jaar geleden begonnen als bondscoach. We hebben het tot nu toe goed gedaan en ik hoop het nog beter te gaan doen. Ik wil goed voetbal zien en de finale van Nations League halen.'

Het eerste obstakel op weg naar dat doel is Bosnië-Herzegovina, dat op 4 september in Florence de tegenstander is. Drie dagen later staan de Azzurri in Amsterdam tegen Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.