Ambitieus PSV denkt bij oplossen linksbackprobleem aan ervaren Rodríguez

Reacties

Ricardo Rodríguez is een van de namen op de lijst met mogelijke versterkingen voor de linksbackpositie bij PSV. De 27-jarige Zwitser is bij zijn club AC Milan op een zijspoor terecht gekomen.

Ambitieus PSV denkt bij oplossen linksbackprobleem aan ervaren Rodríguez
© Pro Shots

Toen Angeliño afgelopen zomer vertrok bij PSV, haalde de club met Olivier Boscagli en Toni Lato twee nieuwe linksachters naar Eindhoven, maar beide spelers maakten geen goede indruk. Daarom koos Mark van Bommel tijdens zijn periode veelvuldig voor Michal Sadílek als linkervleugelverdediger. Zijn opvolger Ernest Faber opteerde voor Nick Viergever.

Lato keerde onlangs weer terug naar Valencia en is inmiddels alweer verhuurd aan Osasuna en dus was PSV op zoek naar een nieuwe linksback. In die zoektocht zet de club hoog in: de Eindhovenaren willen een poging wagen om Ricardo Rodríguez naar de Eredivisie te halen. De 71-voudig Zwitsers international speelt sinds 2017 voor AC Milan, maar is zijn basisplaats dit seizoen kwijtgeraakt aan Theo Hernández.

Met het oog op het EK van komende zomer is Rodríguez, die ook in de belangstelling staat van clubs uit Duitsland en Frankrijk, op zoek naar speeltijd. En daarmee valt hij precies in de categorie waar PSV naar zoekt. De linkspoot heeft een bak ervaring, na zijn doorbraak bij FC Zürich vertrok hij in 2012 naar VfL Wolfsburg, waar hij in vijf seizoenen 149 Bundesliga-duels speelde. AC Milan legde vijftien miljoen euro voor hem neer en ook zijn eerste twee jaar in Milaan had hij een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.