Ambitieus FC Volendam presenteert plan voor opvallend nieuw stadion

Reacties

FC Volendam heeft ambitieuze plannen voor de (nabije) toekomst, waarin het wil uitgroeien tot een stabiele club in de Eredivisie. De eerstedivisionist denkt daarvoor ook aan de verhuizing naar een nieuw, nog te bouwen stadion. De plannen voor de nieuwe thuishaven zien er bijzonder uit.

Ambitieus FC Volendam presenteert plan voor opvallend nieuw stadion
© Pro Shots

Volendam speelt zijn thuiswedstrijden nu nog in het Kras Stadion, waar ruim zevenduizend bezoekers naar binnen kunnen. Voor een nieuw stadion, dat niet in het centrum maar aan de rand van het dorp gerealiseerd moet worden, denken de Noord-Hollanders aan een minimale capaciteit van tienduizend. 'We willen van onze nieuwe thuishaven het gezelligste stadion van Nederland maken, zeg maar het laagdrempelige alternatief voor AZ en Ajax', zo schrijft Volendam op de clubsite.

De voorlopige werknaam voor het mogelijke nieuwe stadion is 't Skip, en wie naar de eerste tekeningen kijkt, begrijpt waar die werknaam vandaan komt. Het plan is om het nieuwe stadion het uiterlijk van een schip te geven. Dit uiteraard vanwege de innige band die vissersdorp Volendam met het water heeft.

© fcvolendam.nl

'Het linkerrijtje van de Eredivisie, dat klinkt als een droom… Maar waarom niet?! Onze club voldoet aan een heleboel voorwaarden om die droom uit te laten komen', meent Volendam in het persbericht op de clubsite. 'Een nieuw stadion is min of meer noodzakelijk voor die ambitie. Natuurlijk is dat spannend. Maar kijk naar Heracles en AZ. Die kwamen ook van héél ver.' Volendam benadrukt met klem dat er nog niets besloten is en dat de plannen zich nog volop in de onderzoeksfase bevinden.

De wens van Volendam om terug te keren naar de Eredivisie bestaat nu al een tijdje. De Wijdbroeken kwamen in het seizoen 2008/09 voor het laatst op het hoogste niveau uit. Momenteel staat de ploeg van Wim Jonk na een teleurstellende seizoenstart veertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag wacht de topper tegen De Graafschap, in Doetinchem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.