Ambitieus Den Bosch op eigen veld vernederd in Dallinga-show

Thijs Dallinga heeft van zich doen spreken in De Vliert. Met liefst vier doelpunten zorgde hij ervoor dat Excelsior overtuigend zegevierde op bezoek bij FC Den Bosch.

FC Den Bosch
0 - 5
Excelsior
Excelsior

FC Den Bosch kreeg deze week goed nieuws, want de licentiecommissie van de KNVB keurde de nieuwe aandeelhoudersstructuur van FC Den Bosch goed en dus heeft de Keuken Kampioen Divisie-club een nieuwe eigenaar: de Pacific Media Group. De nieuwe eigenaar Paul Conway kwam er speciaal voor naar Nederland en liet weten grootse plannen te hebben. 'Verwacht niet meteen wonderen, maar kijk niet vreemd op als FC Den Bosch over een paar jaar weer in de Eredivisie te zien is.'

De Eredivisie lijkt echter nog ver weg, want de eerste wedstrijd na de overname ging de ploeg van trainer Jack de Gier hard onderuit. FC Den Bosch werd op eigen veld vernederd door Excelsior. Thijs Dallinga had het op zijn heupen bij de Kralingers. De afgelopen zomer van FC Groningen overgekomen spits scoorde in de 19de, 26ste en 30ste minuut en maakte zodoende een hattrick in een tijdsbestek van elf minuten.

En daar bleef het niet bij, want in de 74ste minuut maakte Dallinga zijn vierde van de avond en in de 86ste minuut bepaalde Reuven Niemeijer de eindstand op 0-5. Door zijn hattrick mag Dallinga zich ook meteen topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Na vijf duels staat de Excelsior-spits op zes doelpunten. Zijn club stijgt door de zege naar de tweede plek, terwijl FC Den Bosch blijft steken op de negende plaats.