Amateurs Lyngby lijden forse nederlaag

Lyngby FC heeft in zijn eerste wedstrijd na het faillissement van afgelopen week een pijnlijke nederlaag geleden. De vierde club uit Kopenhagen trad in de uitwedstrijd tegen Aarhus GF met louter amateurspelers aan en verloor prompt met 7-0.

Lyngby, dat in grote schulden steekt en haar contractspelers niet meer kan betalen, begon tegen Aarhus met elf spelers die normaalgesproken uitkomen voor het amateurteam van de club, dat zijn wedstrijden afwerkt in de achtste divisie van het Deense voetbal. Aarhus, bepaald geen hoogvlieger in de Deense Superliga, hoefde zich dan ook nauwelijks in te spannen om tot een simpele zege te komen. De doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Søren Andersen (2), Henrik Bøgebjerg, Leon Andreasen, John Jensen, Niels Bo Daugaard en Nocko Jokovic.

Bij de hervatting van de Deense competitie, in maart 2002, zal Lyngby het restant van de wedstrijden spelen met een mix van amateurs en semi-profs. De club is momenteel hekkensluiter met veertien punten uit negentien wedstrijden.

De topper en stadsderby tussen koploper Brøndby IF en naaste achtervolger FC Kopenhagen eindigde in een nipte zege voor de thuisploeg: 1-0. Brøndby-aanvaller Ruben Bagger zorgde al na zeven minuten voor de winnende treffer. Brøndby IF heeft nu tien punten voorsprong op FC Kopenhagen, dat door de nederlaag een reeks van tien competitieduels zonder nederlaag zag worden beëindigd.

Bekijk hier al onze video's