Álvarez klaar voor Messi en Lewandowski: 'Ik ben voor niemand bang'

Reacties

Edson Álvarez kijkt uit naar zijn tweede WK met Mexico. De 25-jarige Ajacied vindt dat zijn ploeg niet bang hoeft te zijn voor de grote namen in de poule.

Álvarez klaar voor Messi en Lewandowski: 'Ik ben voor niemand bang'
© Pro Shots
Mexico
Mexico
0 - 0
Polen
Polen

Álvarez debuteerde in 2017 voor de nationale ploeg van Mexico en was op het WK 2018 in Rusland basisspeler. Toen speelde hij nog voornamelijk als rechtsback, inmiddels is hij net als bij Ajax verdedigende middenvelder. De openingswedstrijd tegen Polen van komende dinsdag wordt voor Álvarez, als hij speelt, alweer zijn zestigste interland.

'Dit wordt mijn tweede WK en natuurlijk voel ik me er nu veel meer klaar voor', vertelt Álvarez in gesprek met het Mexicaanse ESPN. 'Ik heb nu veel meer ervaring. Het vorige WK was het voor mij vooral proeven. Ik was nog jong en het voelde als een enorme verantwoordelijkheid, maar ik had nog niet de volwassenheid om daarmee om te gaan', blikt hij terug.

'Nu voel ik me heel erg goed. Mijn doel is om ervan te genieten, want zoiets gebeurt maar eens in de vier jaar', aldus Álvarez, die met Mexico in een pittige poule is ingedeeld. Argentinië is uiteraard de grote favoriet in Groep C, maar ook Polen hoopt de knock-outfase te bereiken. Saoudi-Arabië is het andere land in de poule.

In Mexico gaat het sinds de loting al over de duels met sterren als Lionel Messi en Robert Lewandowski, maar Álvarez zegt zich niet geïntimideerd te voelen. 'Ik heb geen angst voor hen. Natuurlijk respecteer je de hiërarchie en de grote namen, maar ik ben voor helemaal niemand bang. Op het veld is het niet alleen Edson tegen Messi, of Arteaga tegen Di María. Het is met Mexicaanse team tegen het Argentijnse team en het Poolse team. Het zal aankomen op onze mentaliteit.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.