Álvarez, Gutiérrez en Sánchez met Mexico naar het WK

Reacties

Ook Mexico heeft zijn WK-selectie maandag bekendgemaakt. Met Edson Álvarez, Erick Gutiérrez en Jorge Sánchez gaan er twee Ajacieden en een PSV'er met El Tri mee richting Qatar, zo heeft bondscoach Gerardo Martino besloten.

Álvarez, Gutiérrez en Sánchez met Mexico naar het WK
© Pro Shots

Martino, bekend van zijn periode als trainer van Barcelona en bondscoach van Argentinië, heeft besloten om Feyenoord-spits Santiago Giménez niet op te nemen in zijn definitieve selectie. Giménez is overigens wel afgereisd naar de nationale ploeg voor een trainingskamp. Verder hebben de Mexicanen nog twee voormalig Eredivisie-spelers opgeroepen. Hectór Moreno, die bij AZ en PSV heeft gevoetbald, en voormalig PSV'ers Andrés Guardado en Hirving Lozano gaan ook mee. Van Napoli-smaakmaker Lozano worden grootse dingen verwacht.

Verder is de selectie van Guillermo Ochoa voer voor veel voorpret op sociale media. De 37-jarige doelman gaat op voor zijn vierde WK, het podium waar hij al meermaals op heeft weten uit te blinken terwijl zijn clubcarrière vrij bescheiden is gebleven. Als laatste is de uitverkiezing van aanvaller Raúl Jiménez opvallend te noemen, want de man van Wolverhampton Wanderers heeft voor zijn club al anderhalve maand niet gespeeld door een heupblessure.

Over acht dagen openen de Mexicanen hun WK tegen Polen. Verder komen ze in Groep C Saoedi-Arabië en, bijna traditiegetrouw, Argentinië tegen. De vraag is of er na zeven(!) uitschakelingen op rij in de achtste finales nu een keer iets meer in zal zitten voor de Noord-Amerikaanse grootmacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.