Altijd juichen bij Atalanta: spektakelploeg breekt doelpuntenrecord

Reacties

Atalanta Bergamo kan maar niet stoppen met scoren. Voor de 22ste Serie A-wedstrijd op rij wist de spektakelploeg zaterdag een doelpunt te maken, en dat betekent een clubrecord. De bijzondere goal van Duván Zapata was voor de ploeg van invaller Marten de Roon en basisspeler Hans Hateboer echter niet genoeg voor een overwinning tegen Sofyan Amrabat en co.

Altijd juichen bij Atalanta: spektakelploeg breekt doelpuntenrecord
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
1 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Dat Atalanta de laatste tijd in vorm is, is een understatement. Van de acht duels die de ploeg tot zaterdag speelde sinds de coronabreak, werden er zeven gewonnen en één (Juventus-uit) gelijkgespeeld. In totaal was het elftal van Gian Piero Gasperini vijftien duels op rij ongeslagen. Daar kwam zaterdag een zestiende duel bij, al was de uitslag niet helemaal waar Atalanta op zal hebben gehoopt. Een zege had namelijk betekend dat de club sowieso ook volgend seizoen in de Champions League mag spelen, maar zo ver is het nu nog niet.

Tegen het Hellas Verona van Amrabat wist spektakelploeg Atalanta voor rust niet te scoren. De grootste kans was voor Mario Pasalic, maar na een schitterend hakje van Zapata stuitte hij op keeper Marco Silvestri. Aan de andere kant redde Atalanta-goalie Pierluigi Gollini op een dwarrelschot van Davide Faraoni, waardoor het halverwege nog 0-0 stond.

Kort na de hervatting was het vervolgens wel raak voor de bezoekers, al was daar een enorme flater van de thuisploeg voor nodig. Verdediger Koray Günter verspeelde de bal kinderlijk eenvoudig, Zapata schoot de 0-1 binnen. Dat was voor Atalanta alweer de 94ste competitiegoal van het seizoen, een treffer waarmee een clubrecord werd verbroken. Het was namelijk voor de 22ste competitiewedstrijd op rij dat Atalanta tot scoren kwam, één wedstrijd meer dan het oude record uit het seizoen 1955/56. De laatste keer dat de ploeg géén goal maakte, was op 10 november 2019 (0-0 bij Sampdoria).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was voor Zapata overigens zijn zeventiende treffer van het seizoen, waardoor Atalanta nu in een fraai rijtje staat. Slechts twee andere clubs uit de grootste Europese competities hebben twee spelers in de selectie die dit seizoen allebei zeventien competitietreffers of meer hebben gemaakt. Dat is namelijk het geval bij Liverpool (Mohamed Salah en Sadio Mané) en Manchester United (Anthony Martial en Marcus Rahsford). Omdat Luis Muriel er dit seizoen net als zijn collega-spits Zapata al zeventien maakte, is Atalanta de derde club die dat kan zeggen. Saillant detail: beide spitsen stonden één keer samen aan de aftrap, maar uitgerekend in die thuiswedstrijd tegen Fiorentina scoorden zij allebei niet.

Goed voor de drie punten was de in alle opzichten memorabele treffer van Zapata overigens niet, want niet veel later werd de eindstand bepaald op 1-1. Gollini kon een schot van Amir Rrahmani nog keren, maar de rebound was een prooi voor Matteo Pessina. Daardoor moet Atalanta (waar De Roon zo'n kwartier voor tijd inviel) nog even wachten op het CL-ticket: als AS Roma zondagavond thuis niet wint van Internazionale, is het alsnog feest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.