'Als Ødegaard volgend seizoen terugkeert, waarom speelt hij dan?'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Als Ødegaard volgend seizoen terugkeert, waarom speelt hij dan?'
© Pro Shots

'Ik hoop dat Arsenal de kans heeft hem definitief in te lijven. Want als Arsenal hem niet definitief over kan nemen, waarom speelt hij dan? Als ze weten dat hij volgend seizoen weg is, dan dwarsboomt hij de ontwikkeling van spelers zoals Emile Smith Rowe. Ik zou enorm teleurgesteld zijn als Arsenal Ødegaard niet kan behouden. Maar als hij Arsenal aan de winst in de Europa League helpt, zal Real Madrid hem wel terug willen.'
Paul Merson, voormalig speler van Arsenal, begrijpt niet waarom Martin Ødegaard opgesteld wordt bij Arsenal als de club nu al weet dat de Noor volgend seizoen niet meer bij The Gunners speelt. Hij vermoedt dan ook dat Arsenal achter de schermen druk bezig is, zo vertelt hij bij The Daily Star.

Orkun Kökcü maakte vorige week een goal namens Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (1-1) en vormde na zijn goal een hartje richting de camera. Grote vraag was dus: voor wie was dat bedoeld? Op het Twitter-account van onthult de Feyenoord-middenvelder het.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Isaac Drogba, de twintigjarige zoon van Didier Drogba, heeft zijn eerste goal gemaakt als profvoetballer. De aanvaller deed dat namens Folgore Caratese in de uitwedstrijd tegen Caronnese. Het was bovendien de enige en dus winnende treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Jong Duitsland keek zaterdagavond lang tegen een achterstand aan tegen Jong Oranje en dus probeerde Stefan Kuntz met wissels het tij te keren. De bondscoach bracht onder meer debutant Anton Stach in de ploeg. Voor het grote publiek was hij misschien nog een onbekende, maar voor de commentator van dienst was dat anders. Matthias Stach zag zijn eigen zoon invallen.

Stach senior moest dit dus van commentaar voorzien. 'De aanvoerder Arne Maier gaat van het veld af en wordt vervangen door, en ik zeg dit zo neutraal mogelijk, Anton Stach van Greuther Fürth, die zijn eerste wedstrijd voor Jong Duitsland speelt. Ik zou nu kunnen zeggen: zet me niet voor schut, jongen! Maar dat doe ik natuurlijk niet.'

Met Stach in het veld kwam Jong Duitsland terug tot 1-1. Stach de commentator leek het optreden van zijn zoon gelaten te ondergaan, maar zei na afloop dat dit toch wel even anders lag. 'Ik zat met hartkloppingen op mijn plek', zei Stach. 'Ik dacht alleen maar: maak geen fout, jongen! Maar het ging goed.'

• De Duitse gelijkmaker werd gemaakt door Lukas Nmecha, die aan de aandacht van Perr Schuurs ontsnapte. Een ongelooflijke fout van de verdediger, vond analist Theo Janssen. 'Hij staat een-op-een met de spits en op het laatste moment stapt hij uit. Hij maakt gewoon een gok. Schuurs wil denk ik die bal eruit halen, hij gokt gewoon. Dat is echt dramatisch', kraakte Janssen de Ajacied bij de NOS. 'Als verdediger leer je contact te houden met de spits, je moet voelen waar die is. Maar Schuurs weet echt niet waar Nmecha is, die is gewoon drie meter weg.'

© Pro Shots

• Dat Frenkie de Jong nu een grote meneer is bij het grote Oranje, komt voor Michel Vlap niet als een verrassing. 

• Vrijdag was Sparta-coach Henk Fraser te gast in de uitzending van RTV Rijnmond, waar analisten Jan Everse en Geert den Ouden zich eerder stevig hadden uitgelaten over het spel van de Rotterdammers. Fraser wilde daar maar wat graag op reageren. 

• Vandaag zijn Dick Lukkien (49), Mario van der Ende (65), Iván Helguera (46), Michail Antonio (31), Christopher Samba (37), Matija Nastasic (28), Earnest Stewart (52), Björn Kuipers (48), Frank van der Struijk (36) en Steve Mandanda (36) jarig. Van harte, heren!

• Ook dit merkwaardige en onvergetelijke doelpunt dat Dean Saunders namens Sheffield United maakte tegen Port Vale is jarig. Heerlijk!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.