Als fan tegenover Mbappé staan: 'Moet ik hem tackelen of niet?'

Reacties

Het is de charme van elk bekertoernooi: de kans dat amateurs tegenover wereldsterren komen te staan. Zoals dit seizoen in Frankrijk komt het echter zelden voor. Een zesdeklasser lootte tegen Paris Saint-Germain. Met Lionel Messi, met Neymar en natuurlijk met Kylian Mbappé. Het brengt de aanvoerder van Pays de Cassel wel in verlegenheid.

Als fan tegenover Mbappé staan: 'Moet ik hem tackelen of niet?'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!
Pays de Cassel
Pays de Cassel
0 - 7
PSG
PSG

Alexis Zmijak zorgde met een doelpunt ervoor dat het kleine Pays de Cassel een ronde verder kwam in de strijd om de Coupe de France, met PSG als absolute droomloting in de tiende ronde. De sterren uit Parijs spelen een uitwedstrijd, maar zullen zich toch een beetje thuis voelen. Ze hoeven niet te voetballen op het knollenveld van de zesdeklasser, Lens is zo vriendelijk geweest om het stadion beschikbaar te stellen. De wedstrijd is uitverkocht en dus spelen de amateurs van Pays de Cassel voor bijna veertigduizend man.

Voor de eerder genoemde Alexis Zmijak wordt het een wedstrijd met een bijzonder tintje. Hij behoort namelijk tot de ultra's van PSG, de harde kern met fanatieke supporters. Le Parisien zocht hem op in aanloop naar het bekerduel en in gesprek met de krant gaf Zmijak toe dat hij gaat twijfelen als Mbappé op hem af komt stormen. 'Tackle ik hem of niet? Want ik hoor mezelf al denken: "Wacht, hij moet straks tegen Bayern München spelen in de Champions League."'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.