Alonso ziet na opvallende keeperswissel Leverkusen puntenverlies lijden

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zich zaterdag verslikt in Borussia Mönchengladbach. De lijstaanvoerder speelde teleurstellend doelpuntloos gelijk nadat Bayern München eerder op de dag afrekende met FC Augsburg.

Alonso ziet na opvallende keeperswissel Leverkusen puntenverlies lijden
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Na twee zwaarbevochten uitzeges startte Leverkusen met de borst vooruit aan het treffen met Borussia Mönchengladbach. Opmerkelijk was dat coach Xabi Alonso vaste doelman Lukas Hradecky slachtofferde ten faveure van Matej Kovar. De Spanjaard wil dat de Tsjech ritme krijgt met het oog op de bekerwedstrijd tegen VfB Stuttgart van over anderhalve week. Maar in het Bundesliga-duel met Darmstadt van volgende week keept Hradecky weer, zo meldde Alonso daarbij.

Niet dat Kovar veel te doen kreeg. In de eerste helft kwamen de bezoekers nauwelijks op de helft van Leverkusen, dat geduldig de bal liet rondgaan. De koploper bracht het goed georganiseerde Gladbach echter niet aan het wankelen.

Na de hervatting dwong de thuisploeg meer mogelijkheden af, maar was met name Jeremie Frimpong ongelukkig in de afwerking. Álex Grimaldo miste bovendien een vrije schietkans. In de slotfase speelde Gladbach weer net zo gedisciplineerd als voor rust, waardoor Leverkusen met een punt genoegen moest nemen. Het is pas de vierde keer dit seizoen dat de ploeg puntenverlies lijdt, telkens betrof het een gelijkspel.

Die Werkself hebben nu een voorsprong van maar twee punten op Bayern. Op 10 februari staat Leverkusen - Bayern op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.